Στο σεξ παίζει ρόλο η ποσότητα ή η ποιότητα; Οι επιστήμονες απαντούν!

SEX

Το σεξ είναι κάτι πέρα από την ίδια τη σεξουαλική πράξη. Υπάρχουν πολλοί που περιορίζουν το σεξ στην απλή πράξη της διείσδυσης. Ωστόσο το σεξ είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Το να κάνουμε περισσότερο σεξ δε σημαίνει απαραίτητα ότι αισθανόμαστε μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Μερικές φορές αυτό απλώς σημαίνει περιστασιακό σεξ. Μπορεί ακόμα και να σημαίνει σεξ που έχει γίνει μια βαρετή ρουτίνα. Εξάλλου, περισσότερο συνήθως δε σημαίνει καλύτερο. Στη σεξουαλική επαφή είναι παγίδα η ποσότητα σε σχέση με την ποιότητα.

Ο ρόλος και η σημασία της  επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Δε θα πρέπει ποτέ να παραλείπετε τα προκαταρκτικά. Μάλιστα, χωρίς αυτά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία. Τα φιλιά και τα χάδια είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί αξέχαστη ευχαρίστηση.

Ο συγχρονισμός και η αίσθηση σύνδεσης έχουν σημασία. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μερικές φορές τα κάνετε όλα εσείς. Όμως, χωρίς αυτήν τη σύνδεση, το σεξ δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια πράξη που θα ξεχαστεί.

Η αυτοπεποίθηση είναι επίσης απαραίτητη. Μας απελευθερώνει από κάθε φόβο, ντροπή ή συγκράτηση, έτσι μπορούμε πραγματικά να απολαμβάνουμε ποιοτικό σεξ.

Περισσότερο σεξ δε σημαίνει περισσότερη ευτυχία. Επίσης, δε σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση, επομένως, πρέπει να εστιάζουμε στην ποιότητα. Εκεί πραγματικά βρίσκεται η σεξουαλική ικανοποίηση.

Πρέπει να επιτρέπουμε στις επιθυμίες μας να ρέουν φυσικά, χωρίς να αναγκάζουμε τον εαυτό μας να ακολουθεί αυστηρά προγράμματα.

Επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας & Κοινοτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλλίας, επιστράτευσαν 6.500 άνδρες και γυναίκες με μόνιμες σχέσεις, για να διερευνήσουν την ικανοποίησή τους από το σεξ και τη σχέση τους.

Όπως διαπίστωσαν, το 54% των ανδρών αλλά και το 42% των γυναικών δεν ήταν ικανοποιημένοι από την συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.

Ενώ όμως σχεδόν όλοι οι ανικανοποίητοι άντρες είπαν πως θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, η μία στις τρεις δυσαρεστημένες γυναίκες δήλωσαν πως θα ήθελαν… λιγότερο – ίσως επειδή κι αυτό που είχαν, δεν τις ικανοποιούσε.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούλιετ Ρίχτερς, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή, πολλές γυναίκες θα ήθελαν να κάνουν κάτι περισσότερο στο σεξ από την παραδοσιακή συνουσία, αλλά επειδή αυτό συχνά δεν συμβαίνει, χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

Με άλλα λόγια, «δεν έχουν το σεξ που θα ήθελαν»

Αναζητήστε την ποιότητα στο σεξ, όχι την ποσότητα. Τελικά αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι να απολαμβάνετε ολοκληρωμένες, ικανοποιητικές προσωπικές στιγμές.

Δείτε ακόμη:

Γυναικείος οργασμός: Δείξε μου τα χείλη σου να σου πω πόσο απολαμβάνεις το σεξ!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>