Σκύλος φέρεται να είπε τη φράση: «εδώ είμαι βρε ηλίθιε, δε με βλέπεις;»

Πώς θα σάς φαινόταν να συνομιλούσατε με τον σκύλο σας και να σάς έλεγε τί θέλει και τί σκέφτεται;

Φυσικά υπάρχει το μνημόνιο της επικοινωνίας και της γλώσσας του σώματός τους που είναι βοηθητικό ως προς τη μεταξύ σας επικοινωνία, αλλά είμαι σίγουρη πως όσοι αγαπούν τα ζώα αν και καταλαβαίνουν ως καλοί κηδεμόνες τα σκυλιά τους θα ήθελαν κάποιες στιγμές να αντιλαμβάνονται ακόμη περισσότερο τις σκέψεις του σκύλου τους.

Κι’ όμως η επιστήμη έκανε πολλά βήματα ως προς την επικοινωνία σκύλου – ανθρώπου.

Σκανδιναβοί ερευνητές, επιτέλους κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αποκρυπτογραφήσουν το γάβγισμα σκύλου μέσω μιας νέας, επαναστατικής συσκευής.

Ο σκύλος φέρεται να είπε τη φράση «εδώ είμαι βρε ηλίθιε, δε με βλέπεις;» απαντώντας στο ερώτημα «που είσαι βρε;» των επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, κατάφεραν για πρώτη φορά να μεταφράσουν το γάβγισμα ενός σκύλου μέσω μιας ειδικής συσκευής που έχουν αναπτύξει, η οποία καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και αποκρυπτογραφεί τους ήχους των σκύλων και τους αποδίδει με ανθρώπινο λεξιλόγιο.

Oι προσπάθειες της ερευνητικής ομάδας έφεραν αποτέλεσμα πριν από μερικές μέρες όταν στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση «που είσαι βρε;» ένας από τους σκύλους που συμμετείχε στο πείραμα γαύγιζε με συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα η συσκευή να καταφέρει να αποδώσει τη “φράση” σε ανθρώπινη γλώσσα.

Η επιστημονική αυτή επιτυχία θεωρείται ορόσημο στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και του παραδοσιακού συντρόφου του, ενώ δεν είναι απίθανο στο μέλλον οι συσκευές αυτές να είναι διαθέσιμες και στο εμπόριο, ώστε τα αγαπημένα μας κατοικίδια να απαντήσουν και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα όπως «είσαι καλό παιδί;» καθώς και γιατί γλείφουν επί τόσες ώρες καθημερινά τα γεννητικά τους όργανα.

Μακάρι η πατέντα αυτή να βγει στην αγορά και να είναι διαθέσιμη σ’ όλα τα pet shop. Πιστεύω πως αποτελεί χρηστικό εργαλείο γιατί υπάρχουν στιγμές που οι διαθέσεις του ζώου μας και οι αντιδράσεις του σκύλου μας είναι ανεξήγητες.

Comments

comments