Σπουδάζω αισθητική γιατί προετοιμάζω το μέλλον μου!

aisthtikos

Απόφοιτοι πανεπιστημίων, ιδιαίτερα θεωρητικών σπουδών, ζητούν εναγωνίως απασχόληση ακόμα και ως πωλητές ή σερβιτόροι χωρίς αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό.

Στη σύγχρονη εποχή των ραγδαίων αλλαγών ένας εργαζόμενος είναι πολύ πιθανό να αλλάξει πολλά επαγγέλματα (7 λένε οι έρευνες) στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί ερωτηματικά το παράδοξο που θέλει τον Έλληνα μεταξύ 25-34 ετών να αργεί να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη, καθώς τα αγόρια φεύγουν κατά μέσο όρο στην ηλικία των 30 ετών, ενώ τα κορίτσια στην ηλικία των 27,9 ετών.

Πάνω από 63.000 νέοι φοιτούν στα ΙΕΚ της χώρας, με την ζήτηση να αυξάνεται και πιο δημοφιλείς ειδικότητες τη μαγειρική, την πληροφορική, τον τουρισμό, τη φυσικοθεραπεία και βέβαια την αισθητική.

Για να καταπολεμήσεις την ανεργία, δημιούργησε τη δουλειά των ονείρων σου. Μην περιμένεις να σου τη δώσει κάποιος άλλος.

Μην ζεις με την ελπίδα να γίνει ένα θαύμα.

Μην τα παρατάς και μην παραδοθείς στη μιζέρια ή ακόμη χειρότερα, στην απελπισία και επέλεξε να σπουδάσεις αισθητική και ενημερώσου για τα ΙΕΚ MASTER που θα σε προετοιμάσουν κατάλληλα δίνοντάς σου όλα τα εφόδια

Η/Ο αισθητικός ασχολείται με την περιποίηση, τη θεραπεία και τον καλλωπισμό του προσώπου ή του σώματος των πελατών του, με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Οι αισθητικοί μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε βιομηχανίες, εταιρείες καλλυντικών και στις πωλήσεις καλλυντικών, σε ινστιτούτα αισθητικής, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε φαρμακεία, σε κομμωτήρια, αλλά και στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Η αισθητική είναι ένα επάγγελμα, απόλυτα παραϊατρικό. Αυτό σημαίνει, ότι απαιτούνται γνώσεις ανατομίας, δερματολογίας, φυσιολογίας, νοσολογίας, χημείας και μάλιστα σε επίπεδο πολύ καλό.

Το ποσοστό της ανεργίας στην αισθητική, αγγίζει μόλις το 12%. Το ποσοστό αυτοαπασχόλησης είναι σχετικά υψηλό συγκριτικά με άλλα τμήματα και φθάνει στο 34%. Το 60% των μισθωτών απασχολούμενων εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και το 40% στο δημόσιο.

Για το επάγγελμα του Αισθητικού είναι απαραίτητα τα εξής χαρακτηριστικά

-Αγάπη για τον άνθρωπο

-Δεξιοτεχνία και σταθερότητα στις κινήσεις των χεριών

-Καλή υγεία και σωματική αντοχή

-Υπευθυνότητα, υπομονή και ηρεμία, ενώ πολύ σημαντική είναι η κοινωνική δεξιότητα και η καλαισθησία

-Προσεγμένη εμφάνιση

-Απαιτείται ολοκληρωμένη μαθητεία, δεξιοτεχνία στα χέρια, καλή αισθητική, καθαριότητα, καλλιεργημένη εμφάνιση και τρόποι, και η ύπαρξη μιας καλής επικοινωνίας με τους ανθρώπους.

Επίσης, η αισθητικός πρέπει να είναι ενημερωμένη γύρω από τις εξελίξεις στη μόδα, τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, τις νέες τεχνικές και τις τάσεις που διαμορφώνονται ειδικά γύρω από το styling.

Οι αποδοχές ως υπάλληλοι αρχίζουν από το βασικό μισθό που προβλέπεται από το σχετικό νόμο αλλά αυτός διαμορφώνεται ανάλογα την παραγωγικότητα, την προϋπηρεσία, τη θέση, τις επιπλέον ώρες εργασίας, κ.τ.λ.

Επαγγελματικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια | Μεγάλες Εκπτώσεις στα Δίδακτρα έως και 50%

Ακολούθησε την καριέρα που θες και γίνε ένας περιζήτητος Επαγγελματίας στον Τομέα της Αισθητικής & της Ομορφιάς.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός MASTER σου δίνει ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ υπεροχής στην Αγορά Εργασίας

– Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας & Πιστοποιητικό Σπουδών ΚΔΒΜ2

– Δυνατότητα Συμμετοχής μέσω E – Learning

– Επαγγελματική Πρακτική Εξάσκηση σε 1.000 τ.μ.

– Αποκλειστική Χρήση των Πιστοποιημένων Εργαστηρίων του ΙΕΚ MASTER

Βρείτε όλα τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΔΩ:

Σεμινάρια Υγείας – Ομορφιάς – Αισθητικής 

Comments

comments