Σπούδασα μόνη μου γιατί η μητέρα μου δεν είχε λεφτά!

spoydasa_monh_moy

Διάβασα πρόσφατα την ιστορία μιας αναγνώστριας και με αφορμή αυτό πήρα την απόφαση να σας στείλω και την δική μου ιστορία με σκοπό να παρακινήσω τους γονείς που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές.

Η ιστορία της αναγνώστριας αναφερόταν σε μια γυναίκα που δεν είχε αρκετά χρήματα ώστε να σπουδάσει την αριστούχο κόρη της.

Δεν έχω λεφτά για να σπουδάσω την αριστούχο κόρη μου!

Ονομάζομαι Ελένη και είμαι 25 χρονών. Η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό λίγο πιο έξω από την Τρίπολη.

Όταν ήμουν 15 χρονών ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα. Η μητέρα μου έμεινε μόνη της να παλεύει να μεγαλώσει εμένα και την μικρότερη αδερφή μου.

Τα χρήματα που έβγαζε ήταν λίγα και με το ζόρι καλύπταμε τα έξοδα μας. Για να την ξεκουράζω και φυσικά να συνεισφέρω στα έσοδα μας, ξεκίνησα να δουλεύω και εγώ από πολύ μικρή.

Δούλευα και διάβαζα. Πάντα ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και ευτυχώς τα κατάφερνα αρκετά καλά και μόνη μου χωρίς ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο.

Η αδερφή μου από την άλλη αντιμετώπιζε δυσκολίες στα μαθήματα και γι’ αυτό χρειάστηκε να πληρώνουμαι ένα καθηγητή για να έρχεται να  τις κάνει ιδιαίτερα.

Θυμάμαι όταν πλησίαζαν οι μέρες για να δώσω πανελλήνιες ένιωθα αγχωμένη και πιεσμένη. Έπρεπε να διαβάζω πολλές ώρες αλλά και να να δουλεύω παράλληλα.

Η μητέρα μου επέμενε να αφήσω για κάποιο διάστημα τη δουλειά και να κοιτάξω τα μαθήματα μου.

Όμως και οι δυο ξέραμε πως αυτό δεν γινόταν!

Οι εξετάσεις πέρασαν και ευτυχώς έγραψα αρκετά καλά! Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα πέταγα σε πελάγη ευτυχίας.

Είχα περάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα. Είχα ενθουσιαστεί!

Όταν το ανακοίνωσα στη μητέρα μου, ενώ στην αρχή χάρηκε μετά το βλέμμα της σκοτείνιασε. Ήξερε πως τα έξοδα θα ήταν πάρα πολλά. Πως θα τα βγάζαμε πέρα;

Από τη μια ένιωθε περήφανη για εμένα και από την άλλη είχε τρομοκρατηθεί!

Το συζητήσαμε πολλές φορές. Εγώ επέμενα πως θα τα καταφέρω! Της είπα να μην ανησυχεί για τίποτα και πως θα ψάξω να βρω μια δουλειά στην Αθήνα.

Την έπεισα και έτσι ήρθα στην Αθήνα. Βρήκα ένα πολύ φτηνό σπίτι ημιυπόγειο και μια δουλεία σε μια καφετέρια.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν τον έβαλα κάτω δούλευα και διάβαζα. Πλήρωνα μόνη μου τα έξοδά μου και έτσι δεν επιβάρυνα την μητέρα και την αδερφή μου.

Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω την μητέρα μου υπερήφανη!

Πλέον δουλεύω σε μια εταιρεία και στέλνω λεφτά και στη μητέρα μου. Σκοπεύω να κάνω και ένα μεταπτυχιακό. Αυτός είναι ο επόμενος μου στόχος!

Γι’ αυτό λοιπόν να έχετε στο μυαλό σας ότι όλα μπορούν να γίνουν! Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτήτρια ετών… 40!

 

Comments

comments