Πώς να φτιάξετε εύκολα και απλά μια ευωδιαστή σπιτική λεμονάδα

Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι απολαυστική και διατηρεί την γεύση φρέσκου λεμονιού γιατί ο χυμός σχηματίζει σιρόπι με την ζάχαρη, χωρίς βράσιμο και προσθήκη επί πλέον σιροπιού.

Τα λεμόνια, όμως, δεν πρέπει να είναι κερωμένα. Μερικά από τα οφέλη γενικά του λεμονιού οφείλονται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, Α, Β1 και Β6 όπως επίσης και σε μαγνήσιο, βιοφλαβονοειδη, πηκτίνη, φολικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο.

Πώς να φτιάξετε εύκολα και απλά μια ευωδιαστή σπιτική λεμονάδα εύκολα και απλά; Ας δούμε τα υλικά!

Υλικά

φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
ζάχαρη (τόσα ποτήρια όσα και ο χυμός λεμονιού)
ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμό λεμονιού

Προετοιμασία 10′

Διαδικασία

Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού.

Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

H λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια.

Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.

Προτιμούμε βιολογικά ή αν έχουμε από κτήμα που εμπιστευόμαστε, επειδή θα χρησιμοποιήσουμε και το ξύσμα από το ⅓ των κομματιών που έχουμε.

Extra tip:

Αν σας αρέσει λεμονάδα με λεβάντα μπορείτε να ρίξετε τη λεβάντα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο νερό.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>