Ταλιατέλες με καφέ, ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

taliateles1

Οι ταλιατέλες, ειδικά αυτές με το αυγό, είναι πολύ νόστιμες και συνδυάζονται εύκολα σε διάφορα πιάτα.

Σύμφωνα με το μύθο, οι ταλιατέλες εμπνεύστηκαν από τα μαλλιά της Λουκρητίας Βοργία, στην οποία τις αφιέρωσε ένας ποιητής και επιδέξιος μάγειρας της αυλής με την ευκαιρία του γάμου της με τον Alfonso d’Este:

Κανένα σχήμα ζυμαρικών δεν μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πιο ρομαντική προέλευση.

Οι ταλιατέλες με καφέ που σας προτείνουμε είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ  γεύμα τους μήνες του καλοκαιριού.

Ένας αναπάντεχος αλλά εκλεπτυσμένος συνδυασμός. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς με αυτήν την ασυνήθιστη συνταγή , που βρήκαμε και δανειστήκαμε  από το site του καφέ LAVAZZA.

ΥΛΙΚΑ
Για 5-6 μερίδες

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

350 g (12,3 oz) μαλακό αλεύρι
150 g (5,3 oz) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
25 g (0,9 oz) σκόνη καφέ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

250 g (8,8 oz) κατσικίσιο τυρί
100 ml (3,3 fl oz) γάλα
100 g (3,5 oz) κρέμα γάλακτος
75 g (2,6 oz) φουντούκια
100 g (3,5 oz) βούτυρο για το σοτάρισμα των ζυμαρικών
5 g (0,17 oz) σκόνη καφέ

Οι ταλιατέλες με καφέ που σας προτείνουμε είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα τους μήνες του καλοκαιριού. Ένας αναπάντεχος αλλά εκλεπτυσμένος συνδυασμός. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς με αυτήν την ασυνήθιστη συνταγή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για να φτιάξετε τις ταλιατέλες, κοσκινίστε τα δύο είδη αλευριού μαζί με τον αλεσμένο καφέ.

Κάντε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέστε 5 αβγά.

Ζυμώστε για 5 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει σφιχτή και τα υλικά έχουν αναμειχθεί καλά.

Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη επάνω σε ένα ξύλο κοπής και φτιάξτε τις ταλιατέλες με τη βοήθεια μιας ειδικής μηχανής για ζυμαρικά.

Σπάστε το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά, μέχρι να σφίξει και να γίνει λεία η κρέμα. Μαγειρέψτε τις ταλιατέλες.

Σοτάρετε τα ζυμαρικά μαζί με και προσθέστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ρίξτε μια λεπτή στρώση της σάλτσας τυριού σε ένα πιάτο κι έπειτα πασπαλίστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τη σκόνη καφέ.

Απλώστε τις ταλιατέλες πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τυρί.

Δώστε μια τελευταία πινελιά πασπαλίζοντας λίγο καφέ. Καλή σας όρεξη!

 

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>