Τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων έχουν ως πρότυπο την επιβίωση!

gamos

Η εποχή που αναζητούσαμε τον πρίγκιπα του παραμυθιού για σύντροφο και το συναίσθημα ήταν το κριτήριο για να κάνουμε μια σχέση με προοπτική το γάμο πέρασε ανεπιστρεπτί.

Στα χρόνια της κρίσης η επιλογή των  ερωτικών συντρόφων δεν έχουν ως πρότυπο «Βαλεντίνους» και ρομαντισμούς αλλά την επιβίωση!

Ναι! Είναι ωμό και πολύ κυνικό αλλά δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα.

Άλλωστε όπως λέει και η ρήση: «νηστικό αρκούδι δε χορεύει».

Ο ερωτικός σύντροφος πρέπει πρώτα να μπορεί να ταΐσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Αυτό σημαίνει πως η οικονομική κατάσταση και η κοινωνική ζωή του συντρόφου είναι σε πρώτη θέση στη λίστα των προσόντων του.

Η έρευνα που  πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016, σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 ως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης, με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ.

Κατοίκων βορείων και δυτικών προαστίων της Αθήνας.

Οι ειδικοί κατέγραψαν και ποιες είναι οι διαφορές ανάλογα με το εισόδημα των γυναικών.

Όπως διαφάνηκε από την έρευνα, οι γυναίκες που κατοικούν στα δυτικά προάστια κι έχουν χαμηλά εισοδήματα έχουν σαν ιδανικά πρότυπα του «άλλου τους μισού», την ασφάλεια και την πίστη.

Απαξιώνοντας την ερωτική ζωή ως μη απαραίτητο κριτήριο.

Ενώ οι γυναίκες με υψηλά εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ αναδείκνυαν ως σημαντικό κριτήριο την καλή ερωτική ζωή, επιβεβαιώνοντας την ιστορική εμπειρία πως «ο έρωτας, για να ανθίσει, θέλει γεμάτο στομάχι και μεταξωτά σεντόνια».

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, ακόμη και οι γυναίκες που κατοικούν στα βόρεια προάστια και έχουν οικονομική άνεση όπως δείχνει η έρευνα έχουν επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και αυτές επιλέγουν σύντροφο που θα είναι σε θέση να τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα στη σχέση και να υπάρχει διάρκεια.

Όσο για το ρομαντισμό, τελικά όπως φαίνεται έρχεται αυτό που λέμε «δεύτερος και καταϊδρωμένος».

Στην κρίση, όμως, τα κριτήρια άλλαξαν άρδην, και ειδικότερα για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ το μήνα.

Οι γυναίκες μπήκαν στο σκεπτικό πως οι πρίγκιπες δεν υπάρχουν στα super market και πως ασφαλής επιλογή είναι η σιγουριά, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαία εκτίμηση.

Βάζοντας στο χρονοντούλαπο τον έρωτα, που συνήθως δεν γεμίζει τα άδεια στομάχια.

Στην εποχή μας τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων δεν έχουν ως πρότυπο «Βαλεντίνους» και ρομαντισμούς αλλά την επιβίωση!

Η εποχή της ρήσης «η ζωή είναι μικρή για να είναι δυστυχής» νικήθηκε κατά κράτος από την οικονομική πρακτική «short term thinking capitalism», όπου εκεί δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος είσαι, αλλά πόσο γρήγορα γίνεσαι.

Και όπως δείχνουν οι έρευνες, τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων δεν έχουν ως πρότυπο «Βαλεντίνους» και ρομαντισμούς.

Έχει πλέον βγει στην επιφάνεια το ένστικτο της επιβίωσης, που είναι και το βασικό ένστικτο της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε σχετικά:

Tα 6 χαρακτηριστικά του τέλειου συζύγου!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>