Solo traveling: 9 οφέλη που έχεις να κερδίσεις, αν το αποφασίσεις!

Έπιασε καλοκαιράκι, αλλά ζέστες δεν είδαμε ακόμη. Ωστόσο κάνουμε τα πλάνα μας για διακοπές. Τι και αν είμαστε μόνοι μας και δεν έχουμε ταίρι;

Τι και αν έχουμε ταίρι αλλά δε συντονίζονται οι άδειές μας; Δε μας πτοεί τίποτα! Περνάμε και μόνοι μας καλά και μάλιστα όχι απλώς καλά αλλά εκπληκτικά! Η μεγαλύτερη τάση στο χώρο του ταξιδιού σήμερα είναι το solo traveling.

Έχεις πολλά να κερδίσεις αν το αποτολμήσεις. Από το να κάνεις αυτό που επιθυμεί η καρδούλα σου χωρίς μουρμούρες και διαφωνίες, μέχρι να γνωρίσεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα.

Σε περίπτωση που το εντελώς μόνος/η γίνεται για πρώτη φορά και αισθάνεσαι φόβο, μπορείς να κάνεις ένα οργανωμένο ταξίδι που συνδυάζει την ασφάλεια ενός group αλλά τα οφέλη του μοναχικού ταξιδιώτη.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχεις να κερδίσεις:

Αυτοπεποίθηση

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι φόβοι μας είναι να κάνουμε τα πράγματα που φοβόμαστε. Μισείτε τα ύψη, πηγαίνετε για bungee jumping στη Νέα Ζηλανδία. Η ιδέα του να βρεθεί κάποιος μόνος σε μια ξένη πόλη που δεν μιλά τη γλώσσα μπορεί να μοιάζει λίγο τρομακτική, αλλά η εμπειρία είναι συναρπαστική.

Το θάρρος και η εμπιστοσύνη που αποκτά κάποιος που το κάνει για τον εαυτό του είναι τουλάχιστον λυτρωτική.

Είστε ο καπετάνιος του εαυτού σας

Ταξιδεύοντας σόλο είναι η απόλυτη ελευθερία. Μπορείτε να ξυπνάτε ό,τι ώρα θέλετε. Να τρώτε τηγανίτες κάθε μέρα για πρωινό. Να ξεχαστείτε σε ένα καφέ και να διαβάσετε το βιβλίο σας. Με άλλα λόγια θα κάνετε ό,τι θέλετε, όταν θέλετε. Καμιά αναμονή. Καμιά γκρίνια. Καμιά διαφωνία.

Για να μάθετε περισσότερα

Τα ταξίδια είναι μια εναλλακτική εκπαίδευση. Μαθαίνουμε από τον εαυτό μας μέχρι και ιστορία. Υπάρχει μια άλλη είδους διαύγεια όταν είναι κανείς χιλιάδες χλμ μακριά από το σπίτι σου. Καθαρίζει το κεφάλι σου από τις κοινωνικές υποχρεώσεις, τους νόμους της καθημερινότητας. Τα πάντα είναι αλλιώς. Πιο καθαρά. Και έτσι μένει χώρος για να ανακαλύψετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τον προορισμό που επισκέπτεστε καλύτερα.

Για να κάνετε νέους φίλους

Όταν κάποιος ταξιδεύει μόνος του αναγκαστικά γίνεται πιο εξωστρεφής. Γίνεται πιο προσιτός στους γύρω του. Μιλά πιο εύκολα με αγνώστους και η επικοινωνία επιστρέφει στη βάση της. Γίνεται και πάλι αυτονόητη. Αναζωογονητική. Κάπως έτσι αποκτάμε φίλους από όλο τον κόσμο γνωρίζοντας άλλους ταξιδιώτες ή ντόπιους. Οι τελευταίοι ξέρουν και τα καλύτερα μυστικά του τόπου τους. Γνωρίζοντας τους πετάμε τους χάρτες και τους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Για να κάνετε πολύ πιο εύκολο τα σχέδια σας

Το άγχος του σχεδιασμού μειώνεται σημαντικά όταν το μόνο άτομο που πρέπει να ικανοποιήσουμε είναι ο εαυτό μας. Για παράδειγμα είναι πιο εύκολο να βρείτε μια τελευταία θέση σε ένα sold out τρένο. Με άλλα λόγια οι solo travelers είναι πιο ευέλικτοι.

Για να κάνετε οικονομία

Είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνουμε εντός του προϋπολογισμού μας όταν ταξιδεύουμε σόλο. Ο καθένας έχει διαφορετικό budget και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διαφορές στις επιλογές για διαμονή, φαγητό ή στον τρόπο μετακινήσεις. Δε σας έχει τύχει να ταξιδέψετε με κάποιον που θα θέλει να παίρνει συνέχεια ταξί;

Για να μην χάνετε ευκαιρίες

Πόσες φορές δεν έχετε αναβάλει ένα ταξίδι μόνο και μόνο επειδή δεν βρήκατε παρέα; Δε μπορεί να εξαρτάται το αν θα πάτε ένα ταξίδι από το αν θα πάρει ένας φίλος σας άδεια ή αν καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται. Αν οι φίλοι μας δεν μπορούν, δε χάλασε και ο κόσμος πιά. Αρνούμαστε να περάσουμε τη ζωή μας περιμένοντας τους άλλους. Φεύγουμε για τη Παταγονία εδώ και τώρα.

Για να ζούμε καλύτερα και με τα λίγα

Το σόλο ταξίδια μας μαθαίνουν να αρκούμαστε με τα λίγα. Μας διδάσκουν το μινιμαλισμό με ένα πρωτότυπο τρόπο. Δε θα δείτε ποτέ κάποιος να ταξιδεύει μόνος του και να έχει δυο βαλίτσες με άχρηστα πράγματα. Όταν είμαστε μόνοι, δεν υπάρχει κανείς για να επιτηρεί τις αποσκευές μας, ενώ τρέχουμε στην τουαλέτα ή όταν παίρνουμε ένα καφέ. Κάπως έτσι εκπαιδευόμαστε να αρκούμαστε με τα λίγα, να μαθαίνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δεν είναι αυτό υπέροχο στις ημέρες μας;

Για να γίνεται έμπνευση για τους άλλους

Το θάρρος μας να ταξιδεύουμε μόνοι σας στους πέντε ηπείρους εμπνέει τους φίλους μας. Τους δίνει την πυγμή να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα πραγματικότητα. Να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. Ίσως τελικά αυτό το τελευταίο να είναι το πιο σημαντικό.

Πηγή: arttravel.gr

Αν δεν έχετε οργανώσει ακόμη τις καλοκαιρινές διακοπές σας, σας έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις!!

Telegraph: Τα 18 «κρυμμένα στολίδια» της Ελλάδας! Ποια μέρη λατρεύουν οι ξένοι!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>