Τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου: Μπορεί να μην μπορείς να τα απολαύσεις, αλλά, να μην τα ξέρεις;

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ακριβά φαγητά ανά τον κόσμο. Δε ξέρω αν δικαιολογούν τη αξία τους αλλά από τις περιγραφές εμένα μου πέφτουν τα σάλια.Όταν είσαι πολύ πλούσιος το θέμα του κόστους δε σε αγγίζει! Αναζητάς, όμως, φίνες γεύσεις που θα χαϊδέψουν τον ουρανίσκο σου και θα σε κάνουν να νιώσεις τουλάχιστον πριγκιπικά. Σ’ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων στοχεύουν και οι δημιουργοί των γευμάτων που θα δούμε σε αυτό το viral top 10 βίντεο.

Ομελέτα 1.οοο δολαρίων

Είναι κατασκευασμένη από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι, ενώ “απαγορεύεται” να αφήσετε έστω και μία πιρουνιά! Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού κάθε μπουκιά της αποτελεί μια… γερή ανάληψη από την τράπεζα!

Μπριζόλα Wagyu

Η ράτσα των βοοειδών Wagyu έχει μια ιδιαιτερότητα: Οι αγελάδες τρέφονται με μπίρα (!) και δέχονται υπηρεσίες… μασάζ, με σκοπό το κρέας τους να είναι περισσότερο τρυφερό και ζουμερό κατά το ψήσιμο.  Η μερίδα είναι αυστηρά για ένα άτομο και κοστίζει 2.800 δολάρια.

Samundari Khazana

Στην Ινδία συνηθίζουν να παρασκευάζουν πολλά πιάτα “κάρι”, που είναι στην ουσία ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών. Το ακριβότερο κάρι του κόσμου σερβίρεται σε μια μπρασερί στη Βομβάη και ονομάζεται “Samundari Khazana” ή αλλιώς ” Θαλασσινός Θησαυρός”. Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού! Για να το απολαύσετε αρκεί να διαθέσετε το ποσό των 3.200 δολαρίων για μία μερίδα!

Pizza Royale 007

Η ζύμη παρασκευάζεται από ένα ειδικό “οργανικό” φύλλο κρούστας, στην επιφάνεια του οποίου απλώνεται σάλτσα ντομάτας sunblush. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με καπνιστό σολομό, ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων, γεγονός που την κατατάσσει στα ακριβότερα φαγητά στον κόσμο, αφού το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια!

Καρπούζι Densuke

Αυτό το εξαιρετικό καρπούζι δεν πωλείται με το “κομμάτι” αλλά με τη “φέτα”! Ευδοκιμεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία και κυρίως στο νησί Χοκάιντο, και είναι ακριβό λόγω της σπανιότητάς του. Το βάρος του φτάνει τα 17 κιλά και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στη γεύση: Τραγανή και σκληρή σάρκα αλλά ταυτόχρονα ζουμερή και απίστευτα γλυκιά. Στην Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα… σε γάμους ή γενέθλια, αφού κοστίζει 6.100 δολάρια/τεμάχιο.

Πεπόνι Yubari

Έχει απίστευτη γλυκύτητα, ζουμερή σάρκα και εκπληκτικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται στην περιοχή Yubari, όπου, όπως πιστεύεται, το ηφαιστειακό έδαφος είναι “υπεύθυνο” για την αμίμητη γεύση του. Κοστίζει 23.000 δολάρια το τεμάχιο!

Χαβιάρι Almas

Η λέξη “Almas” σημαίνει “διαμάντι” και ταιριάζει απόλυτα με το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο. Χώρα προέλευσης είναι το Ιράν, ενώ το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο όπου πωλείται το χαβιάρι “Almas” είναι το “Caviar House & Prunier” στο Λονδίνο. Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 Καρατίων, ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει τα 25.000 δολάρια.

Ιταλική λευκή τρούφα Alba

Αναδίδει ένα άρωμα… χώματος, ριζών δέντρων και παλαιωμένου τυριού, αλλά παρόλα αυτά είναι το απόλυτο γαστρονομικό αντικείμενο του πόθου! Η λευκή ιταλική τρούφα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και την εξαιρετική της γεύση. Είναι το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί. Καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα, κατά προτίμηση κομμένη σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι. Η τιμή του κιλού αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 160.000 δολαρίων!!

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>