Τακτοποιημένο γραφείο ίσον τακτοποιημένο μυαλό: 7 tips για να το οργανώσετε έξυπνα!

GRAFEIO

Το να έχεις τακτοποιημένο τον εργασιακό σου χώρο και το γραφείο είναι μια ένδειξη πιο πειθήνιας και υγιούς συμπεριφοράς.

Από την εφηβική ηλικία κάθε άνθρωπος αρχίζει και βρίσκει ενστικτωδώς το δικό του προσωπικό στυλ στον τρόπο με τον οποίο θα διαβάσει ή και θα εργαστεί.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πάντα λειτουργικό σε σχέση με άλλους παράγοντες, όπως π.χ. τη συμβίωση με άλλα άτομα ή τα ωράρια σχολείου-φροντιστηρίου.

Ως ενήλικες ακολουθούμε τις εφηβικές μας συνήθειες, οι οποίες και μας ακολουθούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ της ευταξίας και άλλοι όχι. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι ακατάστατοι είναι λιγότερο παραγωγικοί. Οι μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κάποιος για την ακαταστασία που επικρατεί στο γραφείο του.

Αν και κάποιος που εργάζεται σε ένα τακτοποιημένο, καθαρό γραφείο είναι πιο πιθανό να είναι ένα πρόσωπο που τρώει υγιεινά και να είναι γενναιόδωρο, ένα γραφείο που είναι άνω κάτω είναι δείγμα δημιουργικότητας και γέννησης νέων ιδεών, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν χαριτολογώντας:

«Αν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι για ένα ακατάστατο μυαλό, ένα άδειο γραφείο για τι πράγμα είναι σημάδι»;

Αν είστε υπέρ της ευταξίας μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  1. Αγοράστε κουτιά για να βάζετε τα χαρτιά σας και τα έγγραφά σας. Κάντε ένα κουτί εισερχομένων, ένα προς περαιτέρω μελέτη και ένα για τακτοποίηση. Μπορεί να είναι συμβατικά ή ακόμη και όμορφα μεταλλικά που μπορείτε να τα στερεώσετε στον τοίχο σας.
  2. Τυπώνετε μόνο όσα έγραφα χρειάζονται αρχειοθέτηση. Συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και δε μαζεύετε άσκοπη χαρτούρα.
  3. Έχετε μια βιβλιοθήκη, κατά προτίμηση στο πίσω μέρος του γραφείου σας  στην οποία θα βάζετε τα βιβλία σας, τα περιοδικά σας και τα έγγραφά σας. Μη τα βάζετε χύμα αλλά ταξινομημένα ώστε να τα βρίσκετε ευκολότερα.
  4. Μετατρέψτε ένα παλιό καρότσι με επίπεδα σε κινούμενο γραφείο. Έτσι θα μπορείτε πάνω του να τοποθετήσετε καλάθια αλλά και να το χρησιμοποιήσετε ως κινούμενο γραφείο για το λάπτοπ σας.
  5. Τα μικροπράγματα όπως ψαλίδι, τετράδια κλπ μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο πάνω σε μια ραφιέρα, χαμηλού κόστους, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο μας.
  6. Για να μην σκορπίζετε τις κάρτες σας «από δω κι από κει», βάλτε τις σε ένα μεταλλικό κουτάκι. Μια άλλη εναλλακτική επιλογή είναι να τις βάλετε σε καρτελοθήκη.
  7. Τοποθετήστε ένα φελλό σε ένα τοίχο του δωματίου σας στον οποίο και θα καρφιτσώνετε λογαριασμούς και post -it. Έτσι, θα τα βρείτε ευκολότερα και δε θα είναι χύμα πάνω στο γραφείο σας.

Comments

comments