Τι ρούχα δεν μπορούμε να φορέσουμε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα;

gkarntarompa

Όλες και όλοι μας φοράμε από βαρεμάρα ή και έλλειψη χρόνου τα ίδια ρούχα μια και δύο και τρεις συνεχόμενες φορές μέσα στην εβδομάδα.

Δεν έχει σημασία πόσα ρούχα είναι κρυμμένα στις ντουλάπες και στα συρτάρια μας αλλά πόσο έχουμε την πρόθεση να κάνουμε συνδυασμούς ψάχνοντας με βάση τη διάθεσή μας και τις δραστηριότητές μας, κάνοντας “ανασκαφές”.

Το να επαναλαμβάνουμε την ενδυμασία μας δεν είναι βλαπτικό για την υγεία μας, αν και κάνει καλό στη ψυχολογία μας να είμαστε όμορφοι και κομψοί.

Επιπλέον, δείχνει πως αγαπάμε τον εαυτό μας και σεβόμαστε τους γύρω μας.

Τι δεν μπορούμε να φορέσουμε από την γκαρνταρόμπα μας δεύτερη συνεχόμενη ημέρα;

Σουτιέν:  Τα σουτιέν χρειάζονται τουλάχιστον μία μέρα για να «ξεκουραστούν» ώστε το ελαστικό ύφασμα που έχει τεντωθεί να επανέλθει στη θέση του.

Αν φοράτε το ίδιο σουτιέν κάθε μέρα, το ελαστικό δεν ξανασφίγγει ποτέ και κάπως έτσι τα σουτιέν σας «χαλαρώνουν» τελείως, χάνοντας τη δυνατότητα να στηρίζουν σωστά το στήθος σας.

Εσώρουχα: Δεν έχει σημασία το σχέδιό τους ή αν ταιριάζει υπέροχα με το σουτιέν σας.

Καθημερινά πρέπει να αλλάζουμε εσώρουχο ώστε η ευαίσθητη περιοχή να διατηρείται καθαρή και να αποφεύγονται οι ερεθισμοί και το σύγκαμα.

Φανέλες: Το σώμα ιδρώνει χειμώνα και καλοκαίρι.

Η φανέλα ή το t-shirt που φορούν οι άντρες πρέπει να αντικαθίσταται για λόγους υγιεινής, καθημερινά.

Κάλτσες και καλσόν: Πρέπει να τα φοράμε μια φορά και να τα πλένουμε, στη συνέχεια, διότι ο ιδρώτας δημιουργεί μύκητες.

Παπούτσια: Σύμφωνα με ειδικούς κινησιολογίας, φορώντας το ίδιο ζευγάρι ή το ίδιο στιλ παπούτσια κάθε μέρα, ασκείτε επαναλαμβανόμενη πίεση σε όμοιες περιοχές του ποδιού με αποτέλεσμα να αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν δυσμορφίες στο πέλμα και στα δάχτυλα του ποδιού σας.

Τέλος αθλητικά, μπότες και συνθετικά παπούτσια εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και την κακοσμία.

Καλό θα ήταν, μάλιστα, πριν τα αποθηκεύσετε στην ντουλάπα σας ή στην παπουτσοθήκη σας να φροντίσετε να αεριστούν και να στεγνώσουν καλά, είτε είναι καλοκαίρι ή χειμώνας.

Διαβάστε επίσης:

Το ροζ κυριαρχεί για ακόμη μια φορά στις πασαρέλες!

 

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!