Το Facebook βοηθά τους τυφλούς να «δουν» φωτογραφίες

062 (1)

 

Όπως όλοι  ξέρουμε το Facebook είναι ένα από τα κοινωνικά δίκτυα που κατακλύζεται από φωτογραφίες. Πριν λίγο καιρό το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την ανατροπή εγκαινιάζοντας μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτρέπει  σε άτομα με προβλήματα όρασης να «βλέπουν» αυτές τις φωτογραφίες. Πιο συγκεκριμένα , πρόκειται για ένα σύστημα που «διαβάζει» τη φωτογραφία και ενημερώνει τον χρήστη για το περιεχόμενο της. Η διαδικασία αυτή γίνεται ευκολότερη με το λογισμικό προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης. Το λογισμικό αυτό μετατρέπει το κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη σε ηχητικό μήνυμα ή κώδικα Μπράιγ.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα του BBC, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το Facebook πλέον μπορεί να αποκωδικοποιεί τις φωτογραφίες  έτσι ώστε να μπορεί το λογισμικό να τις διαβάζει. Το σύστημα μέχρι στιγμής αναγνωρίζει περίπου 80 αντικείμενα και δραστηριότητες στην εκάστοτε φωτογραφία .Το σύστημα προσθέτει τα στοιχεία αυτά ως περιγραφή στην εικόνα για να διαβαστεί από το λογισμικό και στη συνέχεια να μεταφραστεί σε ηχητικό μήνυμα ή κώδικα Μπράιγ. Η μέθοδος ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>