Το φόρεμα της μαμάς της νύφης (και του γαμπρού)

mothers_bride
Παραδοσιακά, η μαμά της νύφης, αφού επιλέξει το δικό της ντύσιμο για το γάμο, φροντίζει να ενημερώσει ευγενικά τη μητέρα του γαμπρού για το είδος και το χρώμα του ρούχου που επέλεξε. Η μητέρα του γαμπρού, καλό είναι να φορέσει κάτι που να ταιριάζει (να συμπληρώνει, αλλά να μη μοιάζει) χρωματικά με την ενδυμασία της συμπεθέρας της.
 
Κάποιοι γενικοί κανόνες, που αφορούν και τις δυο μέλλουσες συμπεθέρες:
 
1. Αποφύγετε να ντυθείτε στα λευκά (ιβουάρ, “χρώμα του πάγου”, κλπ). Αυτό το χρώμα καλό είναι να το αποφύγουν και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι. Το λευκό, εκείνη τη μέρα, το αφήνουμε για τη νύφη. 
 
2. Αποφύγετε, επίσης, το μαύρο χρώμα, που παραπέμπει σε πένθος.
 
3. Τέλος, αποφύγετε το κόκκινο χρώμα, που θεωρείται υπερβολικά εντυπωσιακό (ή και προκλητικό), σαν να προσπαθεί η μαμά – πεθερά να επισκιάσει τη νύφη.
 
4. Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να “σπάσετε” τα πρωτόκολλα και να φορέσετε κάποιο από τα επίμαχα χρώματα, τότε συζητήστε το με τους μελλόνυμφους και, αν σας δώσουν το ok, προχωρήστε και κάντε τη διαφορά!
 
5. Συζητήστε με το μελλόνυμφο παιδί σας τι σκέφτεστε να φορέσετε. Δώστε τους προτεραιότητα, εκείνη τη μέρα, και μην τους φέρετε σε δύσκολη θέση με την επιλογή σας.
 
6. Τα φορέματα των μαμάδων του ζεύγους πρέπει να ταιριάζουν χρωματικά, όμως να μην συμπίπτουν. Να είναι χρώματα συμπληρωματικά, κατά προτίμηση, αλλά όχι ίδια.
 
7. Ακόμα κι αν το επίσημο ντύσιμο δεν είναι του στυλ σας, ντυθείτε σύμφωνα με την περίσταση. Σεβαστείτε την περίσταση και τα παιδιά σας, που θέλουν να σας δουν καλοντυμένους, τη μέρα του γάμου τους.
 
   Φορέματα για τη μαμά της νύφης και του γαμπρού, κουμπάρα, αδέρφια, κ.λ.π., υπάρχουν στους περισσότερους οίκους νυφικών, όπου υπάρχει και διαθέσιμη μοδίστρα, για να τα προσαρμόσει στα μέτρα σας.

 

Τα γούστα, πάντα, είναι υποκειμενικά. Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας βοηθήσω λίγο στη δύσκολη αυτή αναζήτηση.

 
 
 
 
Εντυπωσιακό τόσο – όσο (!) και πολύ όμορφο. Το μπλε είναι ιδανικό χρώμα για την περίσταση και κολακεύει όλα τα σώματα και τα χρώματα του δέρματος.

 

 

Επιμένω σε ελαφρά κάλυψη στο μανίκι και σε γραμμές που αναδεικνύουν τις 
περισσότερες σιλουέτες.
 
…και επιμένω στο μπλέ.
Εντυπωσιακό, αυτοκρατορικό,
χωρίς να δείχνει καμία απελπισμένη έκκληση για προσοχή.

Να και κάτι που δεν είναι too much, είναι μοντέρνο, σε ίσια γραμμή, πολύ chic και ό,τι πρέπει για την περίσταση.

 


Φόρεμα δεξίωσης. Μοντέλο AGORA. Κολεξιόν Δεξίωση 2015. Pronovias 2015.

Εντυπωσιακό και classy!Φερμουάρ Λεπτομέρειες Πίσω Μέρους Σούρες Ταφετάς Ροζ Περλέ Προβαλλόμενο Χρώμα Μέχρι το Γόνατο φορεματα γαμου για μαμαδες
Φερμουάρ Λεπτομέρειες Πίσω Μέρους Σούρες Ταφετάς Ροζ Περλέ Προβαλλόμενο Χρώμα Μέχρι το Γόνατο φορεματα γαμου για μαμαδες
Ροζ περλέ φόρεμα με σακάκι


Βραδινό κλασικό φόρεμα με δαντελένιο μπούστο - Κλασικά Φορέματα
Last but not least, ένα μάξι φόρεμα με δαντέλα στο μπούστο και στα μικρά του μανίκια, σε στυλ αμπίρ, που κολακεύει το σώμα και κρύβει την κοιλίτσα, αν υπάρχει.

Comments

comments