Το γλυκό της γιαγιάς που όλοι αγαπήσαμε

Το γλυκό που σας προτείνουμε είναι οικογενειακό. Είναι υγιεινό, με σημαντική θρεπτική αξία, γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και είναι νοστιμότατο.Το συνηθίζουμε περισσότερο το καλοκαίρι αλλά και ένα Κυριακάτικο μεσημέρι μετά από ένα καλό κοκκινιστό θα δροσίσει τον ουρανίσκο. Να είστε σίγουρες πως θα αξιοποιηθεί δεόντως και μέχρι το απόγευμα δε θα έχει μείνει ούτε ψίχουλο.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βάλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελαφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει, ρίξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!