Ο κάδος του πλυντηρίου και τα ρούχα μυρίζουν μούχλα! Τί μπορώ να κάνω;

plunthrio

Ερώτηση: Τελευταία,  όταν ανοίγω το πλυντήριο μια απαίσια μυρωδιά από μούχλα αναβλύζει από τον κάδο.

Το ίδιο και τα ρούχα. Τί μπορώ να κάνω; Τα πλυμένα, αντί να μοσχομυρίζουν φρεσκάδα έχουν μια αίσθηση πως βγήκαν εξίσου βρώμικα, όπως μπήκανε για πλύσιμο. Τί  μπορώ να κάνω;

Απάντηση:  Όσο σημαντικό είναι να καθαρίζει τα ρούχα σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρείται καθαρό και το ίδιο το πλυντήριο καθώς και τον κάδο του.

Ο σωστός και συχνός καθαρισμός του πλυντηρίου ( όχι μόνο όταν το ανοίγετε)  επιβάλλεται τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για την πιο ασφαλή του λειτουργία.

Το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες με κρύο νερό, έχει ως αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού τα οποία σε συνδυασμό με τα άλατα που σχηματίζονται αποτελούν εξίσου αιτία σχηματισμού μούχλας και δυσοσμίας στον κάδο σαν μούχλα.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χλωρίνης και δέκα μέρη νερού. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και με αυτό ψεκάστε τα λάστιχά του. Αν δεν μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το λάστιχο, δοκιμάστε να βάλετε κάποια ποσότητα από το απορρυπαντικό που φτιάξατε σε ένα πανί και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια του λάστιχου.

Καθαρίζοντας το πλυντήριό σας θα έχετε και πιο καθαρά και μυρωδάτα ρούχα!

Αν καθαρίζοντας τα λάστιχα βρήκατε βρομιά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Βάλτε το να δουλέψει σε γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό.

Αν μετά το τέλος του πλυντηρίου υπάρχει ακόμα γλίτσα, βάλτε ακόμα ένα πλυντήριο.

Comments

comments