Το βιβλίο που με σημάδεψε

gdfh

 

Πάντοτε μου άρεσαν οι ιστορίες, οι μύθοι , η φιλοσοφία. Για αυτό το λόγο στον ελεύθερο χρόνο μου διάβαζα από μικρή βιβλία και ταξίδευα μέσα από τις σελίδες τους. Πριν δύο χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου, ‘’Το μυστικό’’, της Rhonda Byrne. Μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τα πράγματα. Το βιβλίο αυτό μιλάει για μια ανώτερη δύναμη, τη θέληση, και πραγματεύεται το νόμο της έλξης. Αυτό που έχει πει και ο Coelho δηλαδή, πως όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Μόνο που στο Μυστικό η θεωρία αυτή αναλύεται με εκτενή τρόπο και με παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν τη ζωή τους μόνοι τους. Η δύναμη της έλξης ενεργοποιείται από τις σκέψεις μας είτε αυτές είναι καλές, είτε είναι άσχημες. Οτιδήποτε έχει συμβεί μέχρι τώρα στη ζωή μας το έχουμε προκαλέσει εμείς οι ίδιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και φυσικά μέσα από πολλές έντονες σκέψεις.

 

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να αναθεωρήσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για εμάς και τους γύρω μας. Αν σκεφτόμαστε μίζερα και αρνητικά το μόνο που κατορθώνουμε είναι να επιφέρουμε μιζέρια και αρνητισμό στη ζωή μας . Το κύριο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι εστιάζουν στο αρνητικό και το σκέφτονται έντονα. ‘Η σε αυτό που δεν έχουν. Για παράδειγμα, ένας άνεργος σκέφτεται διαρκώς ‘΄δεν έχω δουλειά , δεν έχω χρήματα , δεν μπορώ να κάνω τίποτα’’ και ασυναίσθητα διαιωνίζει αυτή την κατάσταση εκπέμποντας αρνητικά ‘’σήματα’’ στο σύμπαν. Στόχος είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε τι σαν τετελεσμένο γεγονός και με αισιοδοξία , να σκεφτόμαστε δηλαδή ‘’θα βρω δουλειά, θα έχω τόσα χρήματα, θα ευτυχίσω, θα ηρεμήσω ‘’ .

 

Πρωταρχικό ρόλο έχει η πίστη σε αυτό που θέλουμε. Το βιβλίο περνάει το μήνυμα ότι η δύναμη του πνεύματος και της θέλησης είναι μεγαλύτερη από κάθε εμπόδιο. Ανακουφιστικό και ελπιδοφόρο για την περίοδο που διανύουμε. Πέρυσι στις αρχές του χρόνου, επηρεασμένη από το βιβλίο, είχα βάλει κάποιους στόχους σημειωμένους μάλιστα σε ένα λευκό χαρτί . Αντιμετώπιζα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα , όμως δεν τα αποτύπωσα στο χαρτί αρνητικά. Έγραψα αυτό που θα ήθελα να ζήσω , το θετικό , και όχι εκείνο που ήδη ζούσα. Σταδιακά οι στόχοι μου εκπληρώθηκαν- ένας ένας πήραν τη μορφή που είχαν στο χαρτί μου , όσο παράξενο και αν σας ακούγεται. Πρέπει να οραματιζόμαστε αυτό που θέλουμε , να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι είναι, να το σχεδιάσουμε στο μυαλό μας και μετά να παλέψουμε να το αποκτήσουμε με όλο μας το είναι. Αν στο μυαλό μας κυριαρχεί μια χαοτική εικόνα και εμείς δεν έχουμε όραμα και πίστη, το πιο πιθανό είναι να μην πετύχουμε απολύτως τίποτα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους και ακόμα και αν κάποιον δεν τον αγγίξει , τουλάχιστον θα μάθει να σκέφτεται πιο αισιόδοξα και κυρίως ότι εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε τη ζωή μας !

 

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>