2 τρόποι για να πείτε αντίο στα ανεπιθύμητα σπυράκια

spyrakia

Τί είναι το σπυράκι; Το σπυράκι, προκλήθηκε από το «βούλωμα» ενός πόρου ή κάποιους άλλους παραπλήσιους παράγοντες (όπως μόλυνση, τραυματισμός, κλπ, ενός πόρου κι’ αυτό συμβαίνει επειδή είναι βουλωμένοι οι πόροι του δέρματός μας.

Η βρωμιά από εξωτερικούς παράγοντες (καυσαέρια, ατμοσφαιρικά μικρόβια που κολλάνε στο δέρμα μας, κλπ), μπορούν επίσης να προκαλέσουν βούλωμα ενός πόρου και να δημιουργηθεί σπυράκι για αποβολή νεκρών κυττάρων.

2 τρόποι για να πείτε αντίο στα ανεπιθύμητα σπυράκια

Πάγος

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι.

Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο, όποιο από τα δύο είναι πιο βολικό για εσάς. Τυλίξτε τον πάγο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε το στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για μερικά δευτερόλεπτα. Περιμένετε λίγα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λεμόνι

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα σπυράκι είναι η χρήση του χυμού λεμονιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού βοηθά τα σπυράκια να “στεγνώσουν” πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό λεμονιού και όχι εμφιαλωμένο χυμό, ο οποίος έχει συντηρητικά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσετε αυτήν την θεραπεία.

Βουτήξτε μια καθαρή μπατονέτα σε φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τη στο σπυράκι πριν πάτε για ύπνο.

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και να το βάλετε πάνω στο σπυράκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πρωί, πλύνετε το δέρμα καλά με χλιαρό νερό.
Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

ΙΕΚ MASTER – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Στην καρδιά των νοτίων και βορείων προαστίων!
Περισσότερες Πληροφορίες
Web: Iekmaster.gr
Τηλ: 216 000 9000

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>