Η Vogue προτείνει Ελλάδα για διακοπές! Ποια θεωρεί την πιο «cool» γειτονιά της Αθήνας;

Σε αφιέρωμα της τον Μάρτιο του 2017 η ιστοσελίδα του περιοδικού Vogue έκανε αφιέρωμα στην Ελλάδα και παρουσίασε μεταξύ άλλων και το Κουκάκι. Το βάπτισε, δε,  ως  την πιο “cool γειτονιά της Αθήνας” -όπως και έχει επιλέξει να βαφτίσει το Κουκάκι.

“Oι αντιπερισπασμοί είναι πολλοί στην Αθήνα” γράφει η Alia Akkam πριν χαθεί στα στενά της γειτονιάς που αναδεικνύεται σιγά σιγά στο σημείο συνάντησης εναλλακτικών και κομψών ανθρώπων που βρίσκουν στην παλιά γειτονιά της Αθήνας μια γνησιότητα ανεπιτήδευτη.

Με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να έχει φέρει μια εικαστική πνοή στη γειτονιά κάτω από τον Ιερό Βράχο η Vogue συνεχίζει τις βόλτες της στο Μουσείο της Ακρόπολης και μετά συνεχίζει σε προτάσεις καλής ζωής (από το Kinonó, “έναν προορισμό για τζαζ, σολ και φανκ ακούσματα” στο αγαπημένο στους teen Bel Ray αλλά και το αγαπημένο στη φατρία της documenta14 ΒοΒο -“ένα σκοτεινό, σοφιστικέ wine bar που ζωντανεύει από πινελιές μπλε χρώματος και είναι ιδανικό για να απολαύσεις ένα κόκκινο Αγιωργίτικο”) η Vogue λατρεύει την Αθήνα και το δείχνει.

Πολλά μπορείς να δεις και να επισκεφτείς όπως το Μουσείο της Ακρόπολης για να απολαύσεις τα μαρμάρινα αγάλματα σε φυσικό μέγεθος, ενώ κοντά υπάρχουν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Κοσμημάτων Ηλίας Λαλαούνης.

Μπορείς, επίσης, να φας, να πιεις καφέ αλλά και να απολαύσεις μέχρι πρωίας το ποτό σου.

Αναφορικά με τη διαμονή, η Vogue, απευθυνόμενη προφανώς μόνο σε υψηλά βαλάντια, προτείνει μόνο τη νέα άφιξη του Electra Metropolis, με τα «λευκά μαρμάρινα μπάνια και τις παροχές της ελληνικής εταιρείας φυσικών προϊόντων Korres, καθώς και το roof garden όπου δεσπόζει η θέα της Ακρόπολης».

Comments

comments