Ρύζι: 5 απίστευτες χρήσεις του που δεν έχετε ποτέ φανταστεί!

ryzi

Η χρήση του ρυζιού στη μαγειρική είναι κάτι που όλες και όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο 5 χρήσεις τους πάμε στοίχημα πως δεν τις έχετε καν φανταστεί.

Πρόκειται για λύσεις πρακτικές και ανέξοδες που θα σάς λύσουν τα χέρια!

Ποιες είναι αυτές οι 5 χρήσεις του ρυζιού που δεν έχετε ποτέ φανταστεί;

-Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια χούφτα ωμό ρύζι μαζί με το σαπούνι και το νερό σ’ ένα πολύ βρώμικο δοχείο και ανακινήστε ελαφρά. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά πριν το ξέπλυμα.

-Αν το κινητό σας έχει βραχεί μια σακούλα ρύζι μπορεί να κάνει θαύματα. Τοποθετήστε το κινητό σας σε μία κλειστή σακούλα με ωμό ρύζι. Αφαιρέστε την μπαταρία και την SIM και αφήστε το τηλέφωνο στο ρύζι για 24 ώρες ή περισσότερο. Θα απορροφηθεί όλη η υγρασία.

-Αν θέλετε να προσθέσετε ένα διακριτικό άρωμα στο δωμάτιό σας, δοκιμάστε να αναμίξετε 10-20 σταγόνες αιθέριων ελαίων μαζί του σ’ ένα ανοικτό δοχείο. Κρατάει περισσότερο το άρωμα.

-Καυτό τηγάνισμα ή κρύο λάδι; Μεγάλο διάλειμμα. ρίξτε μερικούς κόκκους ρυζιού μέσα σε αυτό. Αν το λάδι είναι πολύ κρύο, το ρύζι θα βυθιστεί. Αν είναι η σωστή θερμοκρασία, το ρύζι θα επιπλεύσει και στη συνέχεια το αφαιρείτε.

– Φτιάξτε ένα hand made παιχνίδι για το κατοικίδιό σας, χρησιμοποιώντας το ρύζι ως γέμιση. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πολύ ανθεκτικό, χοντρό ύφασμα.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>