Ποια είναι η ορθή χρήση του χαρτιού κουζίνας; [do & don’t]

xarti-kouzinas

Αναμφίβολα το χαρτί κουζίνας είναι πολύ βοηθητικό γιατί απαλλάσσει όλους μας από τα ίχνη ατυχημάτων.  Δεν επαναχρησιμοποιείται που σημαίνει ευκολία χρήσης.

Όμως, αν και το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ποια είναι η ορθή χρήση του και τι επιτρέπετε και τί απαγορεύεται δια ροπάλου στη χρήση του. Ποια είναι λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς η ορθή χρήση του χαρτιού κουζίνας; [do & don’t].

Τί απαγορεύετε να κάνουμε με το χαρτί κουζίνας- χρήσεις:

1. Γυαλιά ηλίου και οράσεως

Μπορείτε να καθαρίζετε τους βραχίονες των γυαλιών σας αλλά όχι τους φακούς. Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι που υπάρχει μέσα στη θήκη των γυαλιών σας.

2. Οθόνες

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ, ή του κινητού σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα τεχνολογικά μέσα. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

3. Ξύλινα έπιπλα

Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο αλλά δεν είναι! Το χαρτί κουζίνας μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι αρκετά τραχειά και το ίδιο συμβαίνει και με το χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά μακό φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διώξουμε το περίσσιο λίπος από τις σούπες και τους ζωμούς. Πως;

Αφού φτιάξουμε τον ζωμό ή την σούπα μας, παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα σουρωτήρι και μέσα σε αυτό χαρτί κουζίνας. Μεταφέρουμε το υγρό από την μια κατσαρόλα στην άλλη, περνώντας το από το σουρωτήρι. Θα δούμε πως το λίπος μας θα το απορροφήσει το χαρτί και θα περάσει καθαρός ο ζωμός ή η σούπα.

Τί μπορούμε να κάνουμε με το χαρτί κουζίνας- χρήσεις:

1.Προφυλάσσει τα τηγάνια χυτοσίδηρου από την σκουριά. Όταν τα πλύνουμε, αφήνουμε πάνω τους ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφήσει την υγρασία.

2.Για όσες έχουμε έφεση στην ραπτική, θα μας φανεί σωτήριο για την ραπτομηχανή μας. Αφού λαδώσουμε την ραπτομηχανή μας, ράβουμε στην ραπτομηχανή ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Έτσι, τα υπολείμματα του γράσου δεν θα περάσουν στο ύφασμα μας για να το καταστρέψουν.

3.Αν έχουμε βάλει ψωμί στην κατάψυξη, για να το διατηρήσουμε περισσότερο, αρκεί να τοποθετήσουμε ένα κομμάτι χαρτί μέσα στην σακούλα. Το χαρτί αυτό θα απορροφήσει την υγρασία, κατά την απόψυξή του.

4.Αφού, λοιπόν έχει απορροφητικές ιδιότητες, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε και στο δοχείο του ψυγείου, που αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας; Το χαρτί θα «τραβήξει» την υγρασία και τα λαχανικά μας θα έχουν μεγαλύτερο διάστημα ζωής.

Comments

comments