Πώς να βρείς δουλειά

Αν ψάχνεις δουλειά και δεν βρίσκεις, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι.

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή, που η ανταγωνιστικότητα στην αγορά είναι μεγάλη και αγγίζει το 25,2% στο σύνολο και το 48,3% στους νέους στην Ελλάδα. Ναι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι ακατόρθωτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αρχικά, είναι να γεμίσεις αισιοδοξία και να προσπαθήσεις. Αν πιστεύεις σε εσένα μπορείς να τα καταφέρεις. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στη πρόσληψη.

Εξάντλησε κάθε πιθανότητα. Αν ψάχνεις για δουλειά καλό είναι να εκμεταλλευτείς κάθε τρόπο αναζήτησης. Ξεκίνα από μικρές αγγελίες, μπες σε διάφορα site εύρεσης εργασίας (π.χ. www.kariera.gr),  επισκέψου τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ και την σελίδα ώστε να ενημερωθείς για τα προγράμματα που υπάρχουν (www.oaed.gr) και ενημέρωσε όλους τους γνωστούς σου, ότι βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας. Ακόμη και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες. Καλό είναι επίσης να στείλεις το βιογραφικό σου σε ιδιωτικές εταιρίες.

Η εικόνα του βιογραφικού, είναι πολύ σημαντική καθώς είναι και η πρώτη εντύπωση που δίνεται αφού συνήθως οι συνεντεύξεις ακολουθούν μετά. Στο να έχεις ένα προσεγμένο βιογραφικό αλλά και στην εύρεση εργασίας μπορούν να σε βοηθήσουν εταιρίες συμβουλευτικής και ανθρωπίνου δυναμικού όπως είναι (π.χ. www.talis.gr), οι οποίες μπορούν να συντάξουν το βιογραφικό σου, έτσι ώστε να στοχεύει και να ανταποκρίνεται πλήρως στις θέσεις εργασίας και εταιρίες που σε ενδιαφέρουν.

Σεμινάρια και Πιστοποιήσεις. Όσα πτυχία και αν έχεις, η ανάγκη των εξειδικευμένων σεμιναρίων ειδικά στις μέρες μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Κάνε μια έρευνα και δες τι σου ταιριάζει. Πρωτοπόρα στο κλάδο των πιστοποιήσεων είναι η www.masterkek.gr

Μην είσαι αρνητική. Μπορεί να σου δοθεί μια ευκαιρία σε μια θέση εργασίες που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες σου και στα προσόντα σου, όμως μπορείς να την κάνεις για κάποιο διάσημα μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, οπότε εκμεταλλεύσου το μεσοδιάστημα κερδίζοντας εμπειρία και χρήμα. Ακόμη και αν είναι μειωμένο το ωράριο, μπορείς παράλληλα να βρεις κάτι ακόμα, και στην περίπτωση που δεν βρεις, σκέψου τουλάχιστον ότι θα έχεις εμπλουτίσει το βιογραφικό σου.

Μην απογοητεύεσαι. Μπορεί να περάσεις από συνέντευξη και να μην σε επιλέξουν τελικά. Δεν ωφελεί να σκέφτεσαι τι έκανες λάθος, μπορεί να μην υπήρξε κανένα πρόβλημα. Όπως δεν έχει σημασία αν το άτομο που πήραν είχε περισσότερα προσόντα από εσένα ή όχι, πολλές φορές αυτό είναι και θέμα τύχης. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις την προσπάθεια με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σου.

Ζητάς να προσφέρεις εργασία. Μην το ξεχνάς αυτό, δείξε στον εργοδότη, με το πιο όμορφο χαμόγελο σου, ότι έχεις πολλά να προσφέρεις, πρόβαλλε τα θετικά χαρακτηριστικά σου και δείξε με επιχειρήματα πως θα βγει κερδισμένος αν σε επιλέξει. Σε καμία περίπτωση δεν θες να σε περάσει ο εκάστοτε εργοδότης για ένα συνεσταλμένο, άβουλο κορίτσι που παρακαλάει για δουλειά. Μην ξεχνάς ότι θέλει να κάνει πρόσληψη και όχι φιλανθρωπία!

 

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!