Το να είμαστε καλοντυμένες είναι πάντα ένα προσόν για οποιαδήποτε περίσταση. Δεν είναι όμως όλες οι περιστάσεις ίδιες, και άρα δεν υπάρχει η απαίτηση να είμαστε πάντα ντυμένες και φτιαγμένες στην τρίχα. Υπάρχει όμως η περίπτωση να είσαι σε αναζήτηση εργασίας και να λαμβάνεις κάποιες προσκλήσεις για συνέντευξη από δουλειές που σε ενδιαφέρουν.
Η συνέντευξη λοιπόν είναι μία εντελώς διαφορετική κατάσταση από όλες τις άλλες. Απαιτεί να έχεις προσεγμένο μακιγιάζ και στυλ. Άλλωστε η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει και αυτό ισχύει ειδικά στα interviews. Είτε έχεις κάνει αίτηση για πωλήτρια είτε για διευθύντρια θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρωτόκολλο που θα σε βοηθήσει να πάρεις την θέση.
Λάβε υπόψη την εταιρεία
Αν σκοπεύεις να δουλέψεις σε μία μεγάλη εταιρεία το ντύσιμο σου θα πρέπει να είναι πολύ επαγγελματικό. Φούστα pensil και πουκάμισο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά αν σκοπεύεις να ζητήσεις δουλειά στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου μπορείς να εμφανιστείς πιο casual. Τζιν και snickers δεν θα ήταν άσχημη επιλογή.
Διάλεξε τα σωστά υποδήματα
Είναι απαραίτητο να διαλέξεις πολύ προσεχτικά ποια παπούτσια θα βάλεις στην συνέντευξη. Θα πρέπει να φοράς άνετα παπούτσια και όχι αναγκαστικά ψηλές γόβες γιατί εκτός των άλλων θα σε κουράσουν και δεν θα δείχνεις άνεση στη συνέντευξη. Οι μπαλαρίνες και οι χαμηλές γόβες είναι μία άριστη επιλογή.
Ντύσου σεμνά αλλά με στυλ
Αν δεν είσαι στον χώρο του θεάματος και η συνέντευξη δεν είναι οντισιόν, απέφυγε τα αποκαλυπτικά ρούχα! Με μίνι φούστα θα ήταν τραγικό λάθος να εμφανιστείς σε μία συνέντευξη. Το ίδιο ισχύει για το ντεκολτέ και τα κολάν. Γενικός κανόνας για τις φούστες είναι ότι θα πρέπει να είναι στο ύψος του γονάτου και πιο μακριές.
Βάψου διακριτικά
Είναι σημαντικό να είσαι βαμμένη σε μία συνέντευξη αλλά η ποσότητα του make up μετράει. Δεν μπορείς να εμφανιστείς με μακιγιάζ υπερπαραγωγή. Μόνο στην περίπτωση που είσαι αισθητικός θα πρέπει να δείξεις ότι γνωρίζεις την δουλειά σου.
Βάλε μόνο 3 σταγόνες άρωμα
Δεν πρέπει να βάλεις πολύ άρωμα σε μία συνέντευξη. Όπως και το υπόλοιπο look, έτσι και το άρωμα σου θα πρέπει να είναι διακριτικό γιατί στην περίπτωση που ενοχληθεί ο υπεύθυνος των συνεντεύξεων, αυτό θα έχει συνέπειες στο αν θα σε επιλέξει για την θέση.
Το χτένισμά σου πρέπει να είναι ευπρεπές και να δείχνει πως το έκανες σε λίγα μόνο λεπτά.
Αν έχεις κοντά και ίσια μαλλιά, τότε έχεις λύσει το πρόβλημα αυτό. Αν έχεις κατσαρά μαλλιά φρόντισε να μην πετάνε προς όλες τις κατευθύνσεις και χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν για να δείξει το χτένισμα σου πιο ωραίο. Γενικά για τα μακριά μαλλιά μία καλή λύση θα είναι μία γαλλική κοτσίδα ή ένας κότσος αν και δεν είναι απαραίτητο. Απλώς φρόντισε να δείχνει το χτένισμα σου κομψό σε κάθε περίπτωση.
Χρώμα νυχιών
Μπορεί να σου αρέσουν τα πολύ μακριά και πολύχρωμα με σχέδια νύχια, αλλά όταν πας σε μία συνέντευξη το καλύτερο είναι να ταιριάζει το χρώμα των νυχιών σου με τα ρούχα που θα φορέσεις.
Ένα “καλό”ρολόι αρκεί.
Το να φοράς τα σωστά κοσμήματα είναι πολύ σημαντικό. Διακριτικά μικρά σκουλαρίκια και ένα απλό βραχιόλι είναι υπέρ αρκετά. Κάτι που θα δείξει πολύ καλό όταν πηγαίνεις σε μία συνέντευξη είναι να φοράς ρολόι. Το ρολόι από μόνο του μπορεί να δείξει ότι έχεις επαγγελματισμό. Παρόλα αυτά αν η συνέντευξη κρατήσει πολύ, μην κοιτάξεις το ρολόι σου για την ώρα, γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.
Πάρε μαζί σου το βιογραφικό σου και τις συστατικές σου επιστολές
Φωτοαντίγραφα του βιογραφικού σου και το portfolio σου (αναλόγως το επάγγελμα σου) είναι απαραίτητα σε κάθε συνέντευξη. Το κραγιόν σου, χαρτομάντιλα και ένα καθρεφτάκι είναι καλό να υπάρχουν πάντα στην τσάντα σου. Σιγουρέψου πως δεν φορτώνεις υπερβολικά την τσάντα σου με πράγματα.
Πηγή: Τμήμα του κειμένου ediva