Κανελόνια με κοτόπουλο, σπανάκι και πέστο

6_77

Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.
Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.
Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.
Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Υλικά συνταγής:
20 κανελόνια
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
1 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. έτοιμη σάλτσα πέστο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ με πέστο
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
αλάτι
λευκό πιπέρι
2 φλ. πέστο

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να ψηθούν για 2′-3′, σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 10′ να πιει όλα τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το πέστο και 1/2 φλ. κρέμα μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια.
2. Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με το σκόρδο για 2′ να μαραθεί ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μια κουτάλια μπεσαμέλ στο σπανάκι, ανακατεύουμε και το κάνουμε στρώση σε πυρίμαχο οβάλ σκεύος. Στρώνουμε τα κανελόνια σε σειρά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το πέστο. Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο και καλύπτουμε με λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25′ στους 180ºC, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ περίπου να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Για τη μπεσαμέλ
3. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.

 

Η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμαρίγου

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!