Αυτή είναι μια απλή συνταγή για να ετοιμάσετε περίπου 40 μπισκοτάκια.
Θα χρειαστείτε:
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια, ½ κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.
Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.
Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.
Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.
Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα.
Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10’ στους 170ο – μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.
Πηγή: infokids.gr