Γιατί μια γυναίκα λέει ψέματα σχετικά με τα λεφτά και τα οικονομικά της;

psemata

Τα λεφτά, με διάφορους τρόπους, καταφέρνουν πάντα να μπουν ανάμεσα στο ζευγάρι προκαλώντας αναταράξεις και τριβή στη σχέση και αποτελώντας μια από τις συνηθέστερες αιτίες διαζυγίου ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του γάμου.

Τα λεφτά ασκούν μια περίεργη δύναμη και μας ωθούν να συμπεριφερόμαστε με άσχημο τρόπο. Συνηθίζουμε να λέμε στον εαυτό μας ψέματα για τα χρήματα.

Το κρυφό νόημα των χρημάτων, στο μυαλό του καθενός από εμάς, παρέχει ένα ισχυρό κίνητρο για να αποφεύγουμε ή να ωραιοποιούμε την αλήθεια.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να πούμε ότι όλοι οι άνθρωποι λέμε ψέματα, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, άλλοι μικρότερα και άλλοι μεγαλύτερα, άλλοι σοβαρότερα και άλλοι αγαθότερα.

Είναι ανθρώπινο και δεν μας κάνει κακούς χαρακτήρες.

Γιατί μια γυναίκα λέει ψέματα σχετικά με τα λεφτά και τα οικονομικά της;

«Η ειλικρίνεια δεν είναι η καλύτερη πολιτική για μία υγιή σχέση με τον σύντροφό σας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα οικονομικά σας».

Αυτό επισημαίνει η ψυχολόγος και συγγραφέας Έλεν Φέρμοντ από το Λονδίνο προσθέτοντας πως, καλό θα είναι τα ζευγάρια να είναι οικονομικά ανεξάρτητα.

Το πρόβλημα με τα λεφτά είναι ότι επειδή ακριβώς είναι κάτι απτό και μετρήσιμο, τα άτομα μπορούν να προβάλλουν σε αυτό μια πληθώρα συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και που τους είναι δύσκολο να συζητήσουν ευθέως.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκαλύπτουν οι τα  γυναίκες τα οικονομικά  και τα λεφτά τους στο σύντροφό τους.

Ακόμη και στις πιο υγιείς σχέσεις,υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν χρειάζεται να τα ξέρει το άλλο σας «μισό», τονίζει.

Η Φέρμοντ θεωρεί πως κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τον δικό της τραπεζικό λογαριασμό και το περιεχόμενό του να το κρατά μυστικό από τον σύντροφό της.

«Όταν δεν είστε οικονομικά ανεξάρτητοι κινδυνεύετε να αισθανθείτε παγιδευμένοι, κάτι που δεν σας ωφελεί.

Το ψέμα που προστατεύει την ελευθερία και την ασφάλειά σας,όταν είναι απαραίτητο, είναι αποδεκτό», επισημαίνει η Βρετανή ψυχολόγος και προσθέτει:

«Δεν είναι απαραίτητο να αποκαλύψετε το ακριβές ποσό στο λογαριασμό σας.

Για μια ισορροπημένη σχέση,όμως,και τα δύο μέρη θα πρέπει να συμβάλουν στους λογαριασμούς και στις δαπάνες του νοικοκυριού».

Τα  «αθώα» ψέματα  μιας γυναίκας συνήθως δεν βλάπτουν την σχέση, ωστόσο, τα επαναλαμβανόμενα ψέματα μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των ερωτικών δεσμών.

Διαβάστε ακόμη:

Οι μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου βρίσκονται ανάμεσά μας

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!