Η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια!

xong-kong

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα μητροπολιτικό λιμάνι που συνδυάζει τη γοητεία της Ανατολής με τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της Δύσης.

Μοιάζει μακρινό και άπιαστο όνειρο, αλλά ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ έχει πολλά να προσφέρει σε συμβατικούς και μη συμβατικούς ταξιδιώτες.

Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι ως εκεί, προκειμένου να αρχίσουμε την αποταμίευση.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ουσιαστικά μία ημιαυτόνομη περιοχή στο εσωτερικό της Κίνας.

Αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τον πρώην αποικιακό κυβερνήτη του, τη Βρετανία, πριν το Λονδίνο παραδώσει το έδαφος στην Κίνα το 1997, η Βρετανία εξασφάλισε επίσης τη δέσμευση ότι το Χονγκ Κονγκ θα ξεκινήσει μια μετάβαση στην εκλογική δημοκρατία, κατοχυρώνοντας το συνταγματικό έγγραφο της περιοχής, που ονομάζεται βασικός νόμος.

Αλλά ο βασικός νόμος δεν καθορίζεται από ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στη δημοκρατία, και ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει το Πεκίνο για στασιμότητα.

Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί σίγουρα έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Ο επισκέπτης που εξερευνά πεζός το τμήμα της πολύβουης πόλης, πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αστικής ζούγκλας – αφόρητη ζέστη, υγρασία, λοφώδες τοπίο.

Όσοι έρχονται πρώτη φορά εδώ, εντυπωσιάζονται τόσο πολύ από τις τιμές και την ποικιλία, που ψωνίζουν ασταμάτητα.

Ψωνίζουν ακόμη κι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον ο παράδεισος, όπου τα πάντα προσφέρονται μισοτιμής, όπως πριν 20-30 χρόνια, ειδικά στα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, των οποίων η γκάμα που διατίθεται εδώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ακόμη και για όποιον δεν θέλει να αγοράσει τίποτα, το Χονγκ Κονγκ έχει πολλά αξιοθέατα και οι βιτρίνες συγκαταλέγονται σε αυτά.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα. Μπορείς απλώς να χαζεύεις.

Αυτό που, επίσης, κάνει εντύπωση είναι το Central Mid Levels Escalator, μια αλυσίδα κινούμενων σκαλοπατιών και πεζοδρομίων μήκους 800 μέτρων που είναι γνωστό ως το μακρύτερο υπαίθριο σύστημα κυλιόμενων σκαλοπατιών στον κόσμο.

Το κοινό πρωτοπάτησε την κυλιόμενη σκάλα το 1993 και ήταν έργο κόστους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μαγική σκάλα, αποτελεί μια σωτήρια λύση για τη μετακίνηση μεταξύ του κεντρικού και οδικού άξονα εξυπηρετώντας 78.000 πεζούς καθημερινά.

Comments

comments