Μένουμε Σπίτι: Ποια είναι τα απαραίτητα τρόφιμα!

Αυτό που χρειαζόμαστε αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι η σωστή οργάνωση! Το άγχος για τα τρόφιμα που θα χρειαστούμε για τις ημέρες τις καραντίνας είναι πολύ μεγάλο.

Δε χρειάζεται! Μαζί θα δούμε ποια είναι τα τρόφιμα που μας είναι πραγματικά απαραίτητα.

Αυτές τις μέρες όπως είναι  λογικό θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις επισκέψεις μας στο supermarket.

Ποια τρόφιμα θα ήταν καλό να αγοράσουμε όταν είμαστε σ’ αυτήν την έκτακτη κατάσταση αλλά θέλουμε να ακολουθήσουμε και μια θρεπτική διατροφή;

Σκόπιμο θα ήταν να προμηθευτείτε τροφές που καταψύχονται ή δεν είναι φρέσκες που κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σαλάτες και σούπες. Εκτός από την υψηλή θρεπτική τους αξία, είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως καθώς περιέχουν ολόκληρο το σπόρο, άρα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επίσης μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους περισσότερη ώρα από ότι τα λευκά ζυμαρικά. Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά περιέχουν διπλάσια ποσότητα ψευδαργύρου και περίπου τριπλάσιο σίδηρο.

Αποξηραμένα φρούτα & Ξηροί καρποί

Δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, σταφίδες αποτελούν σημαντική πηγή σιδήρου και φυτικών ινών. Μπορείτε να τα συνδυάσετε άνετα με αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια.

Κρέας & Θαλασσινά

Καταψύξτε τρόφιμα  όπως το γάλα, τα θαλασσινά, τα κρέατα και τα ψωμιά ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αρκετές μέρες αργότερα.

Φρούτα & Λαχανικά

Καταψύξτε τα φρούτα και τα λαχανικά ώστε να κρατήσουν τις βιταμίνες τους και να μπορέσετε να τα καταναλώσετε μετά από κάποιες ημέρες.

Comments

comments