Γυμναστική: Γιατί πρέπει να ασκούμαστε μόνο τα σαββατοκύριακα

gymnastikh-to_sk

Η γυμναστική, έχει χαλαρωτική κι αγχολυτική επίδραση, προάγει τη λειτουργία του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού και του μυϊκού συστήματος και μας βοηθάει να κάψουμε πολλές θερμίδες.

Σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, μας προστατεύει από την παχυσαρκία, το σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση, τις καρδιοπάθειες και ενδεχομένως από κάποιες μορφές καρκίνου.

Γυμναστική: Γιατί πρέπει να ασκούμαστε μόνο τα σαββατοκύριακα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ασκούνταν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ελάττωσαν κατά 41% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ενώ σε σχέση με τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, είχαν κατά 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο νέα μελέτη υποστηρίζει ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή η γυμναστική είναι περιττή.

Αρκεί να ασκούμαστε μια μέρα μόνο, την Κυριακή ιδανικά, για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό και να σμιλεύσουμε το σώμα μας.

Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη σημειώνοντας ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή η γυμναστική είναι περιττή.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε πρόσφατα το αποτέλεσμα πολλαπλών ερευνών που μελέτησαν την σύνδεση μεταξύ γυμναστικής και υγείας και αυτό ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον:

Μια και μόνο ημέρα άσκησης το Σαββατοκύριακο είναι εξίσου καλή για την υγεία μας και αποτελεσματική όσο και περισσότερες ημέρες γυμναστικής που στριμώχνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Για τους σκοπούς της έρευνας εξετάστηκαν οι συνήθειες άσκησης και τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών 60.000 ατόμων στην Αγγλία και τη Σκοτία.

Ποια είναι όμως η εξήγηση;

Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι οι αθλητές του Σαββατοκύριακου αφιερώνουν συνειδητά χρόνο στη γυμναστική, η οποία για αυτό το λόγο γίνεται εξαιρετικά εντατική και διαρκεί περισσότερο.

Αντίθετα, η άθληση κατά τη διάρκεια των ημερών εργασίας μεταξύ γραφείου και οικογένειας δημιουργεί στρες και είναι λιγότερο αποτελεσματική, υποθέτει ο Gary O’Donovan, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Loughborough.

Προκειμένου να ενισχυθεί η υγεία και η μυϊκή μάζα μας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας προτείνει, λοιπόν, 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, ενώ ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι 75 λεπτά το Σάββατο και άλλα 75 την Κυριακή, αλλά… χωρίς δικαιολογίες!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε…!

Αξίζει να χαρίσετε στον εαυτό σας τα οφέλη ενός φυσικού δραστήριου τρόπου ζωής.

Τα πρώτα βήματα ίσως είναι τα πιο δύσκολα, αλλά είναι τα πιο σημαντικά.

Διαβάστε επίσης:

Το τρικ για να κάνεις τους τέλειους γλουτούς!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!