Ποια είναι τα οφέλη όταν κοιμόμαστε γυμνοί στο κρεβάτι μας;

gymni_sto_krevati

Σύμφωνα με έρευνες που παραθέτει βρετανική εφημερίδα Independent, το να κοιμόμαστε γυμνοί στο κρεβάτι μας έχει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Αρχικά, βοηθάει το σώμα σου να ρίξει… θερμοκρασίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον βαθύτερο ύπνο κι ως εκ τούτου περισσότερη ξεκούραση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία του υπονοδωματίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 21˚C και αυτό γιατί έτσι διακόπτεται η απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και της αυξητική ορμόνη.

Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα, η πτώση της θερμοκρασίας είναι απαραίτητη για να έχεις έναν καλό, ποιοτικά, ύπνο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι το να κοιμάσαι γυμνή/ος στο κρεβάτι σου ενισχύει μεταβολισμό σου, βοηθώντας σε να χάσεις πιο εύκολα κιλά, αφού ο οργανισμός καίει περισσότερο λίπος για την παραγωγή θερμότητας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βοηθάει το δέρμα σου να «αναπνέει» καλύτερα.

Για γερά οστά και σώμα: Τα πολύ ζεστά ρούχα εμποδίζουν την απελευθέρωση των ορμονών που ενώ κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας εργάζονται αδιάκοπα για να “επισκευάσουν” τα οστά, το δέρμα και τους μύες μας από τις φθορές που υφίστανται καθημερινά.

Προστατεύετε τον κόλπο σας: Τα εσώρουχα δημιουργούν ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια τα οποία προκαλούν λοιμώξεις.

Αν όμως, κοιμηθείτε γυμνές ο κόλπος αερίζεται και έτσι παραμένει υγιής και καθαρός.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δήλωσαν στο medicaldaily ότι όσες γυναίκες κοιμούνται χωρίς εσώρουχα, διατηρούν υγιή τη χλωρίδα του κόλπου.

Κάνετε καλύτερο σεξ: Όταν εσείς κι ο σύντροφος κοιμάστε γυμνοί, απελευθερώνεται η ορμόνη της αγάπης, η ωκυτοκίνη, η οποία διεγείρει τις αισθήσεις και αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι όσα ζευγάρια κοιμούνται χωρίς εσώρουχα, νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα και η σχέση τους είναι πιο ευτυχισμένη, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που φοράνε τις πιτζάμες τους.

Διαβάστε επίσης:

Κρυολόγημα: Το φασκόμηλο βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!