Μανιταρόπιτα: Νόστιμη, εύκολη και υγιεινή

Τα μανιτάρια μας παρέχουν άπαχη πρωτεΐνη, καθώς δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη και λίπη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες είναι πολύ χαμηλή. Οι φυτικές τους ίνες και κάποια ένζυμα που βρίσκουμε σε αυτά βοηθούν επίσης στον έλεγχο της χοληστερίνης, ενώ έχουν και άλλη μια σημαντική ιδιότητα: λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε άπαχη πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να «κάψει» λίπος και να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, κατά τη διάρκεια της πέψης τους. Ας αξιοποιήσουμε τις ιδιότητες τους, ετοιμάζοντας μια γευστική μανιταρόπιτα.

Για τη σάλτσα

1 ντοματάκι κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο. Τα αφαιρούμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά ώσπου να μην μείνουν καθόλου υγρά στην σάλτσα.Την περνάμε και μία από το μούλτι μουλινέξ τελειώνοντας και έχουμε έναν τέλειο πουρέ ντομάτας.

Υλικά για την πίτα

1 φύλλο σφολιάτας
150 γρ κίτρινα τυριά που λιώνουν (μπορεί να είναι και Light)
200 γρ μαλακή φέτα
200 γρ μανιτάρια φρέσκα
10 ντοματίνια
Ρίγανη & σουσάμι

Εκτέλεση

Απλώνουμε την λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας και βάζουμε την σφολιάτα και την σάλτσα ντομάτας,απλώνουμε τα κίτρινα τυριά και γύρω γύρω στο φύλλο την φέτα στην μέση βάζουμε τα μανιτάρια και διάσπαρτα εδώ και εκεί τα ντοματίνια. Αφήνουμε δύο εκατοστά γύρω από το φύλλο για να κλείσουμε την μανιταρόπιτα. Περνάμε με αβγό την σφολιάτα και βάζουμε σουσάμι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και έξτρα σουσάμι, για τη γεύση!
Τη ψήνουμε στους 180 για 20 περίπου λεπτά.Βλέπουμε ότι είναι ψημένη όταν η σφολιάτα είναι ψημένη από κάτω.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!