Υλικά :
12 μέτρια καλαμάρια
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/3 κούπας σταφίδες
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγη κανέλα
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε προσεχτικά τα καλαμαράκια, ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τον κορμό , τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν . Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες , το ρύζι , τις σταφίδες , το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας λίγο νερό . Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και τέλος τον άνιθο. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και πλοκάμια των καλαμαριών και τα βάζουμε και αυτά μέσα στη γέμιση . Γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών με τη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα περιχύνοντάς τα με ελαιόλαδο . Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε τα μαγειρευτά καλαμάρια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μόνο εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Καλή σας όρεξη!