Νηστίσιμα καλαμαράκια γεμιστά

kalamaria-gemista-spanaki

 

Υλικά :

12 μέτρια καλαμάρια

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα

1 φακελάκι κουκουνάρι

1/3 κούπας σταφίδες

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγη κανέλα

μια πρέζα ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα καλαμαράκια, ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τον κορμό , τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν . Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες , το ρύζι , τις σταφίδες , το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας λίγο νερό . Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και τέλος τον άνιθο. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και πλοκάμια των καλαμαριών και τα βάζουμε και αυτά μέσα στη γέμιση . Γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών με τη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα περιχύνοντάς τα με ελαιόλαδο  . Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε τα μαγειρευτά καλαμάρια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μόνο εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμη.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Πηγή

 

Comments

comments