Αναγνώστρια: “Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσεις!”

μη-2-α

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας, την ιστορία αναγνώστριας μας με τίτλο Ο απολογισμός της ζωής που δεν έζησα, μια αναγνώστρια αφήνει ένα σχόλιο που αξίζει να διαβάσουμε.

Αγαπητή αναγνώστρια,

συγκινήθηκα πολύ με την ιστορία σου.

Διάβασα με προσοχή όλα όσα έγραφες και επειδή κανένας δεν έχει γράψε κάτι, είπα να σου απαντήσω εγώ. Δεν ξέρω αν σε βοηθήσω, αλλά θα προσπαθήσω! Σε νιώθω ως ένα σημείο, σε συμπονώ και πραγματικά ο δρόμος που επέλεξες  έχει και τα θετικά του – επαγγελματική καταξίωση.

Αν και είμαι μικρότερή σου ηλικιακά, για ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου ένιωθα και συμπεριφερόμουν και εγώ με τον ίδιο τρόπο. Πλήγωσα ανθρώπους που με αγάπησαν, τρόμαξα κάποιους με τα έντονα συναισθήματά μου, φέρθηκα με εγωισμό, αδιαφορία και αλαζονεία.Ήμουν σκληρός χαρακτήρας στα σίγουρα.

Όμως είχα και μια άλλη πλευρά. Εκείνη την πολύ ευαίσθητη, που ήθελε να βοηθήσει τους πάντες. Εκείνη που έκανε οικονομία και ανακύκλωση, που μπορούσε να συγκινηθεί με κάποιο υπέροχο στίχο κάποιου ποιήματος.

Που έπαιρνε χαρά από την λάμψη στο βλέμμα κάποιου που μόλις του είπα κάποιο καλό λόγο. Εκείνη που κατακλυζόνταν από βαθιά συναισθήματα με μια τρυφερή ή δραματική σκηνή από διάφορες ταινίες, με κάποια μελωδία κάποιου μουσικού έργου ή τραγουδιού που θα με άγγιζε. Θα με άγγιζε τόσο βαθιά και ουσιαστικά όσο κανένας δεν με είχε αγγίξει μέχρι τότε. Έτσι τουλάχιστον ένιωθα! Είχα όμως και τόσο μεγάλη ανείπωτη ανάγκη για κάτι τέτοιο!

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα εκεί μετά το πτυχίο μου, ότι τώρα τι; ”Δεν είμαι ευτυχισμένη!” ”Όσα άτομα γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια. Τι γνώμη είχαν για εμένα άραγε, ήταν καλή;”

.Δεν την είχα ”φέρει” σε κανένα, αλλά δεν ήμουν και η ψυχή της παρέας, ούτε η πρώτη επιλογή για εξόδους. Τουλάχιστον όχι συχνά. Αυτό με πλήγωνε όμως. Κάποτε ήταν επιλογή μου, αλλά και οι άλλοι όταν δεν επιδιώκεις και εσύ επαφή λογικό ήταν να μην κάνουν ξανά κίνηση.

Ήθελα και θέλω κάποιον δίπλα μου, κάποιον να μοιράζομαι τις ανησυχίες μου, να είναι δίπλα μου σε κάθε χαρά, να με ακούει και με αγγίζει και με κάνω να βλέπω την ζωή ακόμα πιο όμορφα δίπλα του. Κάποιον να θαυμάζω και να φροντίζω και εγώ, κάποιον που στο τέλος της μέρας θα με περίμενε με ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη του. Αυτό το λίγο που θα ήξερα ότι είναι ότι πιο πολύτιμο για μένα.

Προσπάθησα να αφεθώ, να εμπιστευτώ τους άλλους, να περνάω απλά καλά, να περνάμε καλά την κάθε στιγμή. Σημασία τελικά έχει η στιγμή!!!

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο, ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά θα είσαι εσύ που θα κρίνεις ότι δεν σου ταιριάζει ο άλλος, ποτέ δεν ξέρεις αν και ο άλλος είναι στην ίδια φάση με εσένα, αν έχει πληγωθεί ή περάσει καταστάσεις χειρότερες από εσένα. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι εκείνη η στιγμή που θα σε σημαδέψει με τον άλλο και θα σας δέσει για μια ζωή. Ακόμη και αυτό να μην είναι (το μια ζωή) μπορεί να παραμείνει ένας πολύ καλός φίλος που θα σε νοιάζεται.

Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους άλλους, ευκαιρίες στο ίδιο μας τον εαυτό! Ποτέ δεν είναι αργά, αυτό στο υπογράφω! Είσαι αναμφίβολα μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Ώριμη και με προοπτικές για ευκατάστατη ζωή.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να έρθεις πιο κοντά τους δικούς σου ανθρώπους, να αγκαλιάσεις αγαπημένα σου άτομα και επικοινωνείς με άτομα που θαυμάζεις και σε συγκινούν. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο.Να ριχτείς στο παιχνίδι του φλερτ χωρίς φόβο και ενδοιασμούς. Κάνε ότι πιστεύεις ότι σε ευχαριστεί, εκφράσου και άκου και τους άλλους στο τι έχουν να σου πουν.

Βάλε στόχο να γίνεις η πιο ελκυστική γυναίκα…. εκείνη που πάντα ήθελες και βάλε εσύ τους όρους του παιχνιδιού. Είναι λογικό να θέλεις να δώσεις τα πάντα από την αρχή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις και εσύ κάτι και σιγά σιγά. Να θυμάσαι, είσαι μοναδική και σίγουρα είσαι πιο ευαίσθητη και έχεις καλύτερη αντίληψη από κάποιους άλλους. Είσαι υπέροχη έτσι όπως είσαι. Ποτέ δεν είναι αργά και ότι η ζωή είναι άθροισμα στιγμών!!! Φρόντισε να τις ζεις, μην τις αναπολείς μόνο! Κάνε πράξη ότι σκέφτηκες!

Ελπίζω πραγματικά να σε βοήθησα! Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Φιλική συμβουλή: διάβασε σχετικά βιβλία αυτοβοήθειας και σχέσεων, επισκέψου κάποιον ειδικό αν το θελήσεις και γιατί όχι κάνε εγγραφή σε κάποιο site γνωριμιών.

Με εκτίμηση,
Μύριαμ!

Comments

comments