Τυροπιτάκια λαχταριστά για τα παιδιά αλλά και τους φίλους σας. Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη τόσο οπτικά όσο και γευστικά τα συγκεκριμένα ορεκτικά είναι βέβαιο πως θα εξαφανιστούν στο λεπτό.
Υλικά
Για τη ζύμη
για 25-30 τμχ
1 αυγό
125γρ βούτυρο
2 κουταλιές λάδι απαλό
5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
αλάτι
5γρ baking powder
2 φλυτζάνια αλεύρι
Για τη γέμιση
250γρ φέτα
Μέθοδος εκτέλεσης
Βάλτε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώστε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Λαδώστε την επιφάνειά της, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μοιράστε σε 4 κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Κόψτε με κουπ πατ διαμέτρου 10εκ κυκλους. Μαζέψτε τα ενδιάμεσα κομμάτια ζύμης κι αφήστε τα στην άκρη.
Βάλτε ένα κομμάτι φέτα στο κέντρο κάθε κύκλου. Κόψτε με μαχαίρι το φύλλο σταυρό. Δείτε το βίντεο για καλύτερη κατανόηση. Τυλίξτε το φύλλο γύρω από το τυρί.
Πασπαλίστε με pul biber. Βάλτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε τη ζύμη. Τα κομμάτια που περισσεύουν ξαναζυμώστε τα και ανοίξτε τα φύλλο αφού τα αφήσετε να ηρεμήσουν για 10 λεπτά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: tastefull.gr