Θα εκπλαγείς! Τι μπορείς να κάνεις με ένα… αποσμητικό;

aposmhtiko

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και μαζί με την ζέστη έρχεται σαν συνεπακόλουθο  η εφίδρωση και η δυσοσμία που τη συνοδεύει.

Το αποσμητικό είναι ο σύμμαχος κάθε ανθρώπου τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει τον καθένα από εμάς.

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα αποσμητικού είτε χρησιμοποιείς roll on είτε spray.

Για καλύτερα αποτελέσματα ένα λεπτό στρώμα αποσμητικού αρκεί για να σε προστατεύσει ενώ ένα αποσμητικό με ενυδατικά συστατικά όχι μόνο θα σου δώσει αίσθηση φρεσκάδας, αλλά θα φροντίσει και την επιδερμίδα σου.

Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ένα αποσμητικό κάνει δουλειά. Είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι από εμάς ούτε καν τις έχουμε φανταστεί.

Τι μπορείς να κάνεις με ένα αποσμητικό; Θα εκπλαγείς από τις πολλαπλές χρήσεις του!

Δύσοσμα πόδια:

Το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο βάλε λίγο στις πατούσες σου και πέσε για ύπνο. Την επόμενη μέρα τα πόδια σου θα ιδρώνουν λιγότερο και δε θα μυρίζουν!

Βάλε το στη μύτη σου:

Βάλε λίγο προϊόν πριν φύγεις από το σπίτι και θα σταματήσεις να σηκώνεις τα γυαλιά σου προς τα πάνω!

Μοσχομυρωδάτη ντουλάπα:

Πολλές φορές οι ντουλάπες μας μυρίζουν κλεισούρα και υγρασία. Ξεφορτώσου αυτή τη μυρωδιά αφήνοντας ένα αποσμητικό σε μορφή στικ ανοιχτό μέσα στη ντουλάπα.

Βοηθάει όταν έχεις μεγάλο στήθος: Καθώς βάζεις αποσμητικό στις μασχάλες σου, βάλε και λίγο αποσμητικό κάτω από το στήθος σου. Θα αποφύγεις και τον ιδρώτα και τις πιθανές κοκκινίλες από την τριβή.

Πες όχι στα ερεθισμένα από τα παπούτσια πόδια:

Το αποσμητικό έρχεται να σε σώσει από τον πόνο. Βάλε λίγο γύρω από το πόδι και έτσι θα έχεις δημιουργήσει μια «ασπίδα προστασίας»!

Ιδρωμένα μαλλιά:

Επίσης καλοκαιρινό πρόβλημα είναι να ιδρώνει το κεφάλι μας και κατά συνέπεια και τα φρεσκολουσμένα μαλλιά μας. Δημιούργησε ένα στρώμα προστασίας βάζοντας το προϊόν περιμετρικά του κεφαλιού και κυρίως στο σημείο του σβέρκου- μιας και είναι από τα κύρια σημεία που ιδρώνουν.

Φρόντισε τα πόδια μετά το ξύρισμα:

Άπλωσε αποσμητικό στο σημείο που σε τσούζει και θα νιώσεις άμεση ανακούφιση. Το ίδιο ισχύει και για την ευαίσθητη περιοχή αν χρησιμοποιείς ξυράφι.

Τέλος στις ιδρωμένες παλάμες:

Βάλε λίγο προϊόν στις παλάμες σου και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνεις μια χειραψία, τα χέρια σου θα είναι στεγνά.

Δεν “μπαίνεις” στο τζινάκι σου:

Για να μπορέσεις να “γλιστρήσεις” εύκολα δεν έχεις παρά να επενδύσεις και πάλι στο αποσμητικό σου και να το απλώσεις στα πόδια σου. Θα δεις πώς θα σου μπαίνουν όλα τα τζιν σου πιο άνετα με τον τρόπο αυτό.

Δείτε ακόμη

Μαγική συνταγή! Φτιάξτε το «νερό κανέλας» με μήλο και λεμόνι και εξαφανίστε το περιττό βάρος!

Comments

comments