Ξέρεις τι είναι η πράσινη yoga; Γνωρίζεις γιατί πρέπει να την εντάξεις στη ζωή σου;

Η Υoga εξισορροπεί το νου με το σώμα. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «Νους υγιείς εν σώματι υγιές».

Στο δυτικό κόσμο και δη στη χώρα μας όλο και περισσότεροι Έλληνες/δες, στρέφονται στον εναλλακτικό τρόπο ασκήσεων και αλλά και ενεργειακών θεραπειών.

Ξέρετε στο κέντρο μας έχουν ενταχθεί και ενεργειακές θεραπείες ( Reiki, Κρανιοιερή, Quantum ) και θεραπευτικές μαλάξεις (Thai Massage, Ρεφλεξολογία, Αθλητικό).

Μια εναλλακτική εκγύμναση είναι η Υoga. Bοηθά στην απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος ενώ συγχρόνως εξασκείστε στη ρύθμιση της αναπνοής σας.

Το σώμα μας «ζει» εισπνέοντας οξυγόνο προκειμένου να παράγει ενέργεια. Βέβαια, η αντοχή δεν εξαρτάται μόνο από την αναπνοή. Η ανάπτυξη των μυών συμβάλει αισθητά στη σωματική αντοχή αλλά και στη ρύθμιση της ορθής λειτουργίας του οργανισμού.

Μέσω της γιόγκα μπορούμε, σταδιακά, να θεραπεύσουμε ισχυαλγίες, δισκοκήλες, πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση αλλά και αναπνευστικά προβλήματα. Η δύναμη και η ευλυγισία δεν είναι φυσικά δικαιολογία για να μην ασχοληθείτε.

Προσπάθεια που δεν επιβαρύνει, όμως, την καρδιά ή το καρδιαναπνευστικό. Αρκετοί μάλιστα πιστεύουν, πως η γιόγκα είναι μια χαλαρή μορφή άσκησης κάτι που ισχύει μερικώς.

Ανάλογα τον τύπο και το επίπεδο οι ασκήσεις δυσκολεύουν. Αυξάνεται όμως η ευλυγισία και η αντοχή. Με την εξάσκηση, της γιόγκα, η ένταση απελευθερώνεται στα σημεία που είναι συσσωρευμένη η ένταση και η ακαμψία οπότε το εύρος της κίνησης αυξάνεται καθιστώντας τον ασκούμενο πιο ευλύγιστο.

Το κέρδος του να κάνεις Yoga στη φύση είναι πως αισθανόμαστε ξανά δυνατοί, ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι.

Η γυμναστική στη φύση έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα και την ψυχή.

Συνοπτικά κερδίζετε παράλληλα με την άθληση:

 Βιταμίνη D με τον ήλιο
 Επαφή με τη γη και γείωση στο χώμα και το γρασίδι
 Τον αέρα (οξυγόνο) άρα καλύτερες καύσεις
 Ένωση ομάδας και κοινωνική δικτύωση
 Εκτόνωση συναισθημάτων

Πριν πας για yoga μπορείς να φας μια μπανάνα. Χάρη στο κάλιο σε συνδυασμό με το νάτριο και το κάλιο βοηθάει το σώμα να παραμένει ενυδατωμένο.

Comments

comments

No Comments Yet

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>