Ο γάμος μου με έναν τζογαδόρο: «Ο δικός μου δράκος ήταν η… πράσινη τσόχα!»

Τη δικιά της εμπειρία μοιράζεται μαζί μας η φίλη μας Μαρία από την Πάτρα. Περιγράφει, πώς βιώνει μέχρι και σήμερα, το γάμο της με έναν τζογαδόρο. «Ο δικός μου δράκος ήταν η… πράσινη τσόχα!», αναφέρει χαρακτηριστικά! Η αγάπη όμως νίκησε για ακόμη μία φορά!

«Τυχερά παιχνίδια: Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πάρεις τίποτα δίνοντας κάτι» είχε πει κάποτε ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Wilson Mizner.

Η εξάρτηση κάποιων ανθρώπων από την «πράσινη τσόχα» δυσκολεύει τόσο τη ζωή τους όσο και των γύρω τους. Θα παντρευόσουν ποτέ ένα άνθρωπο που είναι εθισμένος στον τζόγο; Θα δημιουργούσες σχέση με έναν «τζαγαδόρο» αν τον ερωτευόσουν; Μπορεί να υπάρξει ειλικρίνεια σε μία τέτοια σχέση;

Διαβάστε την ιστορία μίας αναγνώστριας που πραγματικά έχει ενδιαφέρον.

Τυχαία έπεσα πάνω στη σελίδα σας και μου τράβηξαν την προσοχή διάφορες ιστορίες από αναγνώστριες και έτσι αποφάσισα να μοιραστώ και εγώ τη δική μου μαζί σας!

Εκεί γύρω στα 20 μου χρόνια ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο, περπατημένο, κιμπάρη που είχε ζήσει τη ζωή του στο έπακρον!

Ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος από μένα αλλά ήταν τουλάχιστον 50 χρόνια μπροστά για την εποχή του! Αυτό εμένα με τρέλαινε, με την καλή έννοια.

Στο μεταξύ, φέραμε και δύο παιδιά στη ζωή και εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω μεταξύ των ρόλων της εργαζόμενης, της μάνας, της νοικοκυράς και της ερωτευμένης γυναίκας. Πρέπει να σας πω ότι ήμουν και παραμένω ερωτευμένη μαζί του όπως την πρώτη μέρα!!!

Γρήγορα όμως στο δικό μου παραμύθι, παρουσιάστηκε ο δράκος.

Ο δικός μου δράκος ήταν η… πράσινη τσόχα!

Ξεκίνησε δειλά στην αρχή αλλά γιγαντώθηκε στην πορεία.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν άργησα να καταλάβω ότι ένα τρίτο πρόσωπο μπήκε ανάμεσά μας… Το όνομά του ήταν «τζόγος»!
Τα προβλήματα που δημιούργησε το τρίτο αυτό πρόσωπο δεν άργησαν να εμφανιστούν. Ο τζόγος είχε σκοπό να διαλύσει την οικογένεια μας. Ο σύντροφός μου, κάθε φορά που έφτανε στο «τέρμα», έπεφτε σε κατάθλιψη και έπρεπε να τον βοηθήσω να σηκωθεί ξανά στα πόδια του. Δεν ήξερα ποτέ τι ποσά έπαιζε και πόσα έχανε αλλά πάντα καταλάβαινα ότι πάλι αυτός φταίει για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο άντρας μου και η οικογένειά μου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζητούσα 5-6 ευρώ από την μητέρα μου (τη γιαγιά τους) για να δώσω ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά να έχουν μαζί τους στο σχολείο. Υπήρχαν μέρες που οι τσέπες μας δεν είχαν συνολικά πάνω από 10 ευρώ αν και εργαζόμασταν και οι δύο στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

Έχω ακούσει πολλές αντίστοιχες ιστορίες. Πολλοί άνθρωποι που είναι εθισμένοι στα τυχερά παιχνίδια συμπεριφέρονται άσχημα στην οικογένεια τους. Ο δικός μου ποτέ. Πάντα έκανε κακό στον εαυτό του και την ψυχολογία του…

Επίσης ξέρω ότι δεν έχει δημιουργήσει μεγάλα χρέη ή δεν έχει μπλέξει με τοκογλύφους. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το πρόβλημά του και κάνει συνέχεια προσπάθειες να ξεκόψει… Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος αλλά πάντα ήταν και θα είναι ένας υπέροχος σύντροφος και πατέρας.

Πολλές φορές σκέφτηκα να φύγω αλλά πάντα έμενα γιατί αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου. Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Με αυτές τις αξίες έχω μεγαλώσει…

Η ζωή μου κάθε μέρα είναι ένα σκάκι. Μία λάθος κίνηση ίσως τα διαλύσει όλα… Αυτό που με κάνει να μένω μαζί του είναι η εμπιστοσύνη που του έχω, που ακόμη και στα δύσκολα δεν την έχασα.

Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον και κάθε μέρα αγωνιζόμαστε μαζί…
Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή που στέκομαι «βράχος» δίπλα του, που τον κράτησα ψηλά στα μάτια των παιδιών του, που στήριξα και υποστήριξα τις επιλογές μου και δημιούργησα μία υπέροχη οικογένεια.

Όταν ξεκίνησα την ιστορία μου δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω… τώρα ξέρω!!!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!!!

Διαβάστε μία αντίστοιχη εμπειρία φίλης μας με όχι και τόσο… χαρούμενο τέλος για τη σχέση της!

Η πτώση

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!