10 πανέξυπνα κόλπα για να πείτε «αντίο» στη σκόνη!

Μία από τις χειρότερες δουλειές για τις νοικοκυρές είναι το ξεσκόνισμα! Κι αυτό όχι γιατί είναι κουραστικό (ειδικά στην περίπτωση που το σπίτι δεν έχει πολλά μικροπράγματα), αλλά γιατί μετά από λίγο η σκόνη ξαναεμφανίζεται ως δια μαγείας. Εκτός από το κλασικό ξεσκονόπανο, υπάρχουν κάποια έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στη σκόνη για πολύ περισσότερο καιρό…

1. Για τις γυάλινες επιφάνειες

Φτιάξτε ένα μίγμα που θα αποτελείται από ένα μέρος μαλακτικό και τέσσερα μέρη νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι απλικατέρ (σπρέι) και ψεκάστε σε κάθε διάφανη επιφάνεια. Σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες και τελειώσατε.

2. Φίλτρα καφέ για την τηλεόραση

Η οθόνη της τηλεόρασης συσσωρεύει σκόνη που δύσκολα φεύγει με ένα πανί. Γι’ αυτό, τρίψτε μ’ ένα φίλτρο καφέ, που θα την κάνει να γυαλίσει.

3. Αποχνουδωτής για τα μαξιλάρια, τον καναπέ και τη λάμπα

Για να πάρετε τα «πολλά πολλά» από τις υφασμάτινες επιφάνειες, ο κλασικός αποχνουδωτής θα κάνει τη δουλειά που θέλετε χωρίς καθόλου κόπου.

4. Γυαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα πανί

Μην εφαρμόζετε το κερί κατευθείαν στα έπιπλα αφού έτσι θα συσσωρευτεί περισσότερη σκόνη. Για να αποφύγετε τις σκονισμένες επιφάνειες στα ξύλινα έπιπλα, απλώστε το κερί με ένα πανί. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα που θα απωθεί τους ενοχλητικούς κόκκους σκόνης.

5. Τα φυτά είναι σύμμαχοί σας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, γι’ αυτό και είναι σύμμαχοί σας στον πόλεμο με την σκόνη. Αν φροντίζετε να αλλάζετε συχνά το νερό τουςή να τα δροσίζετε με νερό στο μπάνιο, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

6. Κουτάλες για τις δύσκολες επιφάνειες

Τις επιφάνειες που δεν μπορείτε να ξεσκονίσετε αποτελεσματικά με τα κλασικά ξεσκονόπανα, μπορείτε να τις καθαρίσετε με μια διπλή κουτάλα στην οποία θα τυλίξετε πανάκια μικροΐνών. Έτσι, θα εξαλείψετε κάθε είδος σκόνης χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς να λερωθείτε.

7. Κάλτσες αντί για ξεσκονόπανα

Κάντε τις παλιές σας κάλτσες ξεσκονόπανα! Λόγω της σύνθεσής τους θα παγιδεύσουν τη σκόνη πολύ πιο γρήγορα χωρίς αυτή να «πετάγεται» στον αέρα. Τις βάζετε είτε στο χέρι σας σαν γάντι είτε στην σκούπα.

8. Βουρτσάκια για το πληκτρολόγιο

Ξεφορτωθείτε τη σκόνη απ’ το πληκτρολόγιο του υπολογιστή με παλιά σύνεργα του μακιγιάζ σας! Κάθε είδους πανιά σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά…

9. Τα πανάκια αποχρωματισμού των ρούχων αντί για ξεσκονόπανο!

Τα πανάκια που χρησιμοποιούμε για να μην μπερδεύονται τα χρώματα στο πλυντήριο μπορούν αν γίνουν ξεσκονόπανα. Η σύνθεσή τους φυλακίζει αποτελεσματικά τη σκόνη και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους επιφάνεια.

10. Οινόπνευμα για τις λάμπες

Φυσικά ενώ δεν είναι σε λειτουργία και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αρκετή ώρα. Τρίψτε τις με λίγο βαμβάκι και αλκοόλ και έπειτα σκουπίστε τις με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Θα δείτε την διαφορά στην ατμόσφαιρα αλλά και στο φως!

 

 

Πηγή mama365.gr

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!