Η ιδέα για σπιτικά πεντανόστιμα πουράκια με μερέντα είναι τέλεια! Τα πουράκια μπορούν να σερβιριστούν ως επιδόρπιο, ως συνοδευτικό ή ως ντεκόρ σε τούρτες! Για να τα διατηρήσετε μπορείτε να τα βάλετε σε ένα τάπερ εκτός ψυγείου ή ένα μεταλλικό κουτί. Αν τα βάλετε στο ψυγείο θα νοτίσουν, Όμως, λόγω των φρέσκων υλικών καταναλώστέ τα άμεσα.
Σπιτική μερέντα
Είναι εύκολη, τη λατρεύουν τα παιδιά, είναι λαχταριστή, διατηρείται στο ψυγείο καιρό και το καλύτερο; Είναι μια συνταγή, φτιαγμένη από τα χεράκια σας, οπότε και πιο υγιεινή!
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ κουβερτούρα
150 γρ βιτάμ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ανακατεύετε το ζαχαρούχο με την άχνη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια
Μόλις κρυώσει το μείγμα το βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.
Συνταγή για τα πουράκια
Υλικά
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
5 ασπράδια αυγών
100 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας κακάο
μερέντα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1′ ακόμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τις βανίλιες και ενώνετε με το μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι απλώνετε το μείγμα αφήνοντας κενό ανάμεσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 7 – 8′. Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω για να παραμείνουν μαλακά.
Όσο είναι ακόμα ζεστά και με γρήγορες κινήσεις τυλίγετε τα φύλλα σε ένα μολύβι. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα γεμίζετε με μερέντα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.