Ζωή Λάσκαρη: το ύστατο αντίο στην ηθοποιό την Τρίτη, στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο

zwh

Της: Έπη Τρίμη

Σήμερα, θα αποχαιρετήσουμε για πάντα την αγαπημένη και αντισυμβατική ηθοποιό, λέγοντάς της το ύστατο αντίο. Η Ζωή Λάσκαρη ήταν η χαρά της ζωής. Απλή, ευγενής, με διαρκές χαμόγελο στα χείλη, θα μείνει στη ψυχή θαυμαστών, δημοσιογράφων, οικογένειας και φίλων ως μια ανάμνηση τρυφερή και ανθρώπινη. Η ομορφιά της, το ταλέντο της και το εξαιρετικό της υποκριτικό ταλέντο άφησε το στίγμα της στον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο. Ερωτευμένη με τη ζωή καθώς και με τον άντρα της Αλέξανδρο Λυκουρέζο ευτύχησε μαζί του. Η Ζωίτσα της καρδιάς μας θα μείνει για πάντα στη ψυχή μας!

Το πραγματικό της όνομα της Ζωής Λάσκαρη ήταν Ζωή Κουρούκλη και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1944. O τίτλος της Σταρ Ελλάς αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η αφορμή ώστε να ξεκινήσει η καριέρα της ως ηθοποιός.

Φοίτησε, στη Σχολή Βαλαγιάννη και τη σχολή καλογραιών Καλαμαρί. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ, υπήρξε μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία αθλήτρια του Β.Α.Ο. και του Άρη. Το 1959, πήρε μέρος στα καλλιστεία και εκλέχτηκε «Σταρ Ελλάς». Μετά την εκλογή της, πήγε στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., όπου φοίτησε σε σχολή μανεκέν και εργάστηκε στην αμερικανική τηλεόραση ως παρουσιάστρια διαφημιστικών σποτ.

Το 1961, επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Φιλοποίμην Φίνος υπογράφει μαζί της αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας (ως το 1974). Ξεκινάει την κινηματογραφική της καριέρα ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Όσοι την έζησαν μέσα από τις ταινίες της ή τους ρόλους της στο θέατρο, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν ζει πια. Η Ζωή Λάσκαρη ήταν κάτι περισσότερο από σταρ. Κι αν δεν μπορούν να το πιστέψουν θαυμαστές, φίλοι και συγγενείς, πώς να το πιστέψει ο άνθρωπος που έμεινε δίπλα της περισσότερα από 40 χρόνια;
Η οικογένεια της ηθοποιού, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, καλώντας αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:
«Την λατρεμένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ
κηδεύουμε την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, οδός Σκουφά. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο σύζυγος: Αλέξανδρος
Τα παιδιά: Μάρθα και Μαρία Ελένη
Η εγγονή: Ζένια
Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου (τηλ.:210 5141953)»

Comments

comments