Το πλυντήριο είναι μια από τις οικιακές συσκευές που καταπονούνται περισσότερο. Σε βάθος χρόνου, η συσκευή επιβαρύνεται με πολλές πλύσεις και ειδικά σε περιοχές όπου η σκληρότητα του νερού είναι υψηλή, συσσωρεύονται άλατα τα οποία επηρεάζουν την απόδοσή της.
Τα 5 βήματα καθαρισμού
1. Αρχικά, βεβαιωνόμαστε ότι ο κάδος του πλυντηρίου είναι άδειος. Βεβαιωνόμαστε, δηλαδή, ότι δεν έχουμε ξεχάσει κάποιο ρούχο μέσα στο πλυντήριό μας.
2. Στη συνέχεια, βάζουμε μπόλικο ξύδι τόσο μέσα στον κάδο όσο και στις θήκες των απορρυπαντικών.
3. Βάζουμε τη μέγιστη θερμοκρασία και το λειτουργούμε ως πλήρη πλύση.
4. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πλύσης. Τέλος, τρέχουμε ξανά το ίδιο πρόγραμμα στους ίδιους βαθμούς, αυτήν τη φορά χωρίς τη χρήση καθαριστικού ή απορρυπαντικού. Με αυτόν τον τρόπο, φεύγουν και τα όποια υπολείμματα καθαριστικού υπήρχαν από την πρώτη πλύση.
5. Δεν ξεχνάμε ποτέ σε κάθε πλύση να βάζουμε αποσκληρυντικό.
Περισσότερες συμβουλές για καθαρό πλυντήριο
Η συχνότητα χρήσης της σκόνης καθαρισμού του πλυντηρίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένας εκ των βασικών είναι η σκληρότητα του νερού της περιοχής όπου βρίσκεστε. Εάν είστε εντός Αττικής, το πιθανότερο είναι ότι το νερό που χρησιμοποιείτε για τις πλύσεις σας δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα (σκληρότητα).
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν στην ανάγκη για συχνότερο καθαρισμό του πλυντηρίου μας. Η ποιότητα και η συχνότητα χρήσης του μαλακτικού, καθώς και η θερμοκρασία, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικάθιση καταλοίπων στην συσκευή μας. Εάν π.χ κάνουμε πολύ συχνά πλύσεις σε χαμηλή θερμοκρασία τότε είναι πολύ πιθανό να σχηματιστούν γρήγορα κατάλοιπα από το μαλακτικό στο πλυντήριό μας, το οποίο θα χρειαστεί καθαρισμό.
Με αυτές τις συμβουλές ο κάδος μας και τα εσωτερικά εξαρτήματα θα είναι σαν καινούργια για πολύ καιρό. Μην ξεχνάτε καθαρό πλυντήριο σημαίνει μυρωδάτα και καθαρά ρούχα.