5 ιδέες για να περάσουν ευχάριστα τα παιδιά σου στις διακοπές

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά κάθε ηλικίας μένουν αναγκαστικά στο σπίτι. Αυτές τις 15 ημέρες, αν τα βλαστάρια μας είναι μικρά, πρέπει να τα απασχολήσουμε και να τους δώσουμε χαρά. Τα μεγαλύτερα έχουν διάβασμα, τα ενδιαφέροντά τους αλλά και φίλους που μπορούν να βγουν και να αποφασίσουν τα ίδια πώς και με ποιους θα γιορτάσουν και θα ξεκουραστούν.

Ας πάρουμε κάποιες ιδέες:

Τα παιδιά αγαπούν να φτιάχνουν πράγματα με τα χεράκια τους!

Δώστε τους τη χαρά να ενισχύσουν τη φαντασία τους, χρησιμοποιήστε απλά υλικά που έχετε στο σπίτι και δημιουργήστε DIY στολίδια ή άλλες χρήσιμες κατασκευές για το σχολείο τους. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει πολύ να βρείτε ιδέες με βαθμούς δυσκολίας που θα τα κρατήσουν απασχολημένα με τον καλύτερο τρόπο.

Βραδιές με φίλους

Οργανώστε βραδιές με φίλους! Κανονίστε με άλλους γονείς να συγκεντρωθείτε σε ένα σπίτι και φτιάξτε πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Μια ταινία είναι πάντα καλή ιδέα για να απασχολήσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα εσείς με τους υπόλοιπους γονείς μπορείτε να απολαύσετε την ελεύθερη ώρα σας, συζητώντας και φυσικά τρώγοντας υπέροχα γιορτινά εδέσματα.

Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα και δημιουργήστε μαζί τα γλυκά των ημερών.

Ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών είναι μια πολλή καλή ευκαιρία για να μάθουν νέα πράγματα και η μαγειρική είναι ένα από αυτά!
Αφήστε τα να παίξουν με τα υλικά και να δημιουργήσουν τις δικές τους νοστιμιές.

Απολαύστε την παρέα τους & αφήστε τα να σας «χορτάσουν»

Πέρα από τις δραστηριότητες, είναι σημαντικό να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν τους γονείς τους και γενικά την οικογενειακή θαλπωρή. Αφιερώστε ουσιαστικό χρόνο σε εκείνα, μιλήστε, γελάστε, παίξτε, συζητήστε για την καθημερινότητά τους, φτιάξτε αυτοσχέδια παιχνίδια λόγου και γνωρίστε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Θα το απολαύσετε σίγουρα!

Βόλτες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι μόνο

Πέρα από τις δραστηριότητες εντός σπιτιού, λόγω των ημερών μπορείτε να βρείτε στην πόλη σας ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που διοργανώνονται με πρωτοβουλία των Δήμων. Αναζητήστε το πρόγραμμα του Δήμου της περιοχής σας και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει!

Αξιοποιήστε τις ελεύθερες ημέρες των γιορτών με τον καλύτερο τρόπο και νιώστε και εσείς πάλι παιδιά!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!