6 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς

distracted_parents

 

Επειδή η ανατροφή των παιδιών είναι μια πραγματικά δύσκολη και απαιτητική υπόθεση, είναι δεδομένο πώς όλοι οι γονείς θα κάνουν κάποια μικρά ή μεγαλύτερα λάθη. Ας δούμε τα έξι πιο σημαντικά από αυτά και γιατί πρέπει να τα αποφύγετε:

Άλλα λένε και άλλα κάνουν: Με απλά λόγια δεν μπορείτε να λέτε στο παιδί να είναι υπομονετικό και εσείς οι ίδιοι να εξαγριώνεστε ή να βρίζετε στην ουρά μιας τράπεζας.

Επιβραβεύουν υπερβολικά το παιδί: Κυρίως με υλικά αγαθά, με αποτέλεσμα το παιδί να μην κάνει τίποτα, δίχως να ζητά κάποιο αντάλλαγμα.

Παραφορτώνουν το παιδί με δραστηριότητες: Όσο σημαντικό είναι να προσφέρετε στο παιδί σας ερεθίσματα και γνώσεις, άλλο τόσο σημαντικό είναι να του εξασφαλίζετε τον απαραίτητο χρόνο για να παίξει, να χαλαρώσει, με δυο λόγια να είναι παιδί.

Χρησιμοποιούν λάθος τρόπους πειθαρχίας: Οι φωνές, οι απειλές, οι ειρωνείες και φυσικά η σωματική τιμωρία μόνο κακό κάνουν στο παιδί κι όμως ακόμα και σήμερα πολλοί γονείς καταφεύγουν σε αυτές τις λύσεις.

Δε θέτουν όρια: Με αποτέλεσμα το παιδί να μεγαλώνει θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτό και μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει χωρίς καμία συνέπεια.

Μεταφέρουν στο παιδί δικά τους απωθημένα: Επειδή για παράδειγμα εσείς δε γίνατε prima ballerina, όπως ονειρευόσαστε, δε σημαίνει ότι πρέπει με το ζόρι η κόρη σας να ασχοληθεί με το μπαλέτο, όταν ξεκάθαρα σας λέει ότι δεν της αρέσει και προτιμά τη μουσική ή τον αθλητισμό.

 

Πηγή: msn.gr

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!