7 σημάδια που δείχνουν πως ο άνθρωπός σου ενδιαφέρεται σοβαρά για εσένα.

 

Πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά για να καταλάβεις εάν ο άνθρωπός σου ενδιαφέρεται σοβαρά για εσένα, σε αγαπά, σε σέβεται και σε υπολογίζει. Αρκούν οι πράξεις που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία μια που είναι και οι δυσκολότερες. Το αγόρι ή και αντίστοιχα το κορίτσι, που αφουγκράζεται τις ανάγκες σου, τους φόβους αλλά και τις μειλίχιες σκέψεις σου και είναι πάντα διαθέσιμο να σε ακούσει, να αναλύσει μαζί σου μια κατάσταση, να συμπράξει μαζί σου για την επίτευξη ενός στόχου, είναι ο άνθρωπος που είναι αξιόπιστος και κυρίως νοιάζεται για εσένα, επί της ουσίας. Αυτούς τους ανθρώπους αν τύχουν στο διάβα μας τους κρατάμε ως φυλαχτό.

Για να καταλάβεις τι εννοώ:

1. Θυμάται και σε ρωτάει πως πήγε ”εκείνο το ζήτημα”

Ο άνθρωπος που νοιάζεται έχει μνήμη. Θυμάται και τις πιο μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες που σε αφορούν. Από το αν βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου, μέχρι τη συζήτηση που είχες με τον εργοδότη σου. Σου δίνει ώθηση να ατσαλωθείς και να αντιμετωπίσεις κάθε ζήτημά σου. Δέχεται να σε ακούσει, να σε συμβουλέψει ακόμη και να συγκρουστεί μαζί σου… απλά γιατί ενδιαφέρεται…

2. Δικαιολογεί χωρίς να το ζητήσεις γιατί δεν απάντησε αμέσως σε κάποιο τηλεφώνημα/e-mail, sms

Ξέρει από πριν πως οφείλει να απολογηθεί που δεν απάντησε άμεσα στην επιθυμία σου για επαφή, πολύ απλά γιατί εσύ είσαι η προτεραιότητα στη ζωή του. Στο ειλικρινές ενδιαφέρον δε χωρούν εγωισμοί και παιχνίδια. Ή θέλεις ή δε θέλεις….

3. Προσφέρεται να σε βοηθήσει, παντού

Όταν  πεις πως μετακομίζεις, θα έρθει να κουβαλήσει κούτες, όταν  πεις πως χάλασε το αμάξι, θα έρθει να δει τη μηχανή, όταν καεί η λάμπα, θα έρθει να στην αλλάξει Αντίστοιχα και μια γυναίκα θα σου μαγειρέψει εκείνο το γλυκό που είναι το αγαπημένο σου, θα έρθει να σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις το σπίτι σου και πάει λέγοντας. Άλλωστε τα μικρά πράγματα έχουν αξία σε μια σχέση και ή την απογειώνουν ή την καταστρέφουν.

4. Κάνει σχέδια

Ο άνθρωπος που νοιάζεται θέλει να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Δεν έχουν σημασία οι ώρες αλλά οι στιγμές. Προγραμματισμός σημαίνει από το να πάμε μια ώρα που βολεύει και τους δύο σινεμά, μέχρι και ένα ταξίδι. Αυτός που νοιάζεται δεν εννοεί να μην ξεκλέψει χρόνο να είναι μαζί σου…

5. Τον/την ενδιαφέρει η δουλειά σου και γενικότερα η εξέλιξή σου

Οι σχέσεις δρουν υποστηρικτικά. Όπερ σημαίνει βοήθεια σε εκείνο το project που εσύ αδυνατείς να υλοποιήσεις, εξεύρεση εργασίας ακόμη και κοιτάζοντας τη Χρυσή Ευκαιρία, ανταλλαγή σκέψεων ή και “πλάτη” ώστε να σπουδάσεις ή να κάνεις το διδακτορικό σου.

6. Υπερηφανεύεται για σένα όπου βρεθεί

Μιλά με θαυμασμό για σένα στους φίλους και στην οικογένεια, αναφέρει τα κατορθώματά σου στους συναδέλφους, σε συστήνει με καμάρι στους γονείς. Πόσο πιο εύκολα θα καταλάβεις πως  σε θέλει και τώρα και αύριο και πάντα.

7.  Του/της αρέσει να σε αγκαλιάζει – να σε αγγίζει – να σε νιώθει

Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει η δύναμη της αγκαλιάς…Σε ανακουφίζει, αποφορτίζει από τα βάρη της καθημερινότητας και κυρίως σου δείχνει έμπρακτα πως η αγκαλιά είναι η φωλιά και το λιμάνι για να κουρνιάσεις.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!