9 κανόνες για τακτικό και καθαρό σπίτι

Φροντίστε να στρώνετε το κρεβάτι σας πριν φύγετε για τη δουλειά σας. Αφού αφήσετε  το παράθυρο του υπνοδωματίου σας ανοιχτό για να αεριστεί ο χώρος αλλά και τα σεντόνια. Με τη μία το υπνοδωμάτιο θα δείχνει μαζεμένο.

Μην αφήνετε τα ρούχα πάνω στα πόμολα της ντουλάπας ή στα χερούλια της πόρτας. Ακόμα και αν δεν προλαβαίνετε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα κρεμάσετε σε ένα καλόγερο. Με την έλευσή σας στο σπίτι εννοείται πως θα τα βάλετε διπλωμένα στα συρτάρια σας και στις κρεμάστρες σας.

Βάζετε τακτικά πλυντήριο. Η θέα των βρόμικων ρούχων είναι απωθητική. Με αυτόν τον τρόπο δε θα υπερχειλίζουν τα καλάθια και δε θα γεμίζει το σπίτι σας πλυμένα και ασιδέρωτα ρούχα.

Εκμεταλλευτείτε έξυπνα το χρόνο σας. Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορείτε να μαζέψετε το ακατάστατο μπάνιο ή να περάσετε με ένα ηλεκτροστατικό πανί το πάτωμα του σπιτιού σας. Έτσι ούτε τρίχες, ούτε και σκόνες θα υπάρχουν και θα φαίνεται σα να βάλατε μόλις ηλεκτρική σκούπα.

Φροντίστε να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε φορά που κάνετε μπάνιο και να αφήνετε την κουρτίνα μπάνιου ανοιχτή για να στεγνώνει κι αυτή. Το ίδιο να κάνετε και όταν μαγειρεύετε. Έτσι το σπίτι έχει φρέσκο αέρα που είναι συνυφασμένος με την καθαριότητα. Για τα άλατα αμέσως μετά το ντους σας ψεκάστε τα πλακάκια και τη βρύση με ένα spray. Μέχρι να σκουπιστείτε θα έχει δράσει. Τα ξεπλένετε και με μιας όλα αστράφτουν!

Οργάνωση και τάξη Όταν το σπίτι είναι τακτικό αμέσως δίνει την εντύπωση πως είναι και καθαρό. Αυτό σημαίνει πως πριν πάτε για ύπνο 15’ λεπτά πριν μαζεύετε και βάζετε στη θέση τους όσα περισσότερα μπορείτε, κυρίως μικροπράγματα, ώστε την επομένη το πρωί όλα να είναι στη θέση τους.

Πετάτε τα τσιγάρα και τα σκουπίδια όταν φεύγετε από το σπίτι σας. Επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού και την κάνουν πολύ δυσάρεστη , κάτι που θα νιώσετε όταν επιστρέψετε.

Στο ψυγείο σας, πετάτε συστηματικά ότι έχει λήξει. Και δε θα μυρίζει αλλά και θα σας δίνει extra bonus γιατί καταδεικνύει  πως είστε  αυτόνομο άτομο  που δεν τρώει κάθε μέρα στη μάνα του ή απ’ έξω.

Κάθε μέρα ξεσκονίστε δύο – τρία έπιπλα. Έστω και με ένα φτερό.

Είδατε δεν είναι και τόσο τραγικό…. Όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο!

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!