Αν ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα θα ξυπνάς γεμάτη ενέργεια κάθε μέρα!

la_siesta_a_50

Ο καθένας μας έχει το δικό του τελετουργικό για το πρωινό ξύπνημα. Άλλοι απλά πατάνε το «snooze» στο ξυπνητήρι τους, σκεφτόμενοι ότι θα κοιμηθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή που μπορούν, άλλοι φτιάχνουν τον πρωινό τους καφέ και βάζουν σε σειρά τις υποχρεώσεις της ημέρας κι άλλοι ξυπνούν κι είναι έτοιμοι για όλα, γεμάτοι ενέργεια!

Ο ειδικός για θέματα ύπνου, Craig Ballantyne, θεωρεί ότι το κλειδί για έναν καλό ύπνο ξεκινάει απ’ το απόγευμα.Συγκεκριμένα προτείνει:

10 ώρες πριν πέσεις για ύπνο: Να μην πιεις καθόλου καφεϊνη

3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο: Να μην φας και να μην καταναλώσεις αλκοόλ

2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο: Να σταματήσεις τη δουλειά

1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο: Να μην απασχοληθείς με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και να μην δεις τηλεόραση

Όχι ηλεκτρονικά gadget στο υπνοδωμάτιο, εκτός από το ξυπνητήρι, καθώς απορροφούν την προσοχή σας, ταλαιπωρούν τα μάτια και κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση.

Θόρυβοι όπως στροβιλίσματα ηλεκτρονικών συσκευών και χτύποι ρολογιών μπορούν να μείνουν κάλλιστα εκτός δωματίου. Για συντρόφους που ροχαλίζουν ή εξωτερικούς θορύβους, δοκίμασε τη χρήση ωτασπίδων.
Γέμισε το δωμάτιο με  φωτιστικά  απαλού φωτισμού.
Οι οικείες, χαλαρωτικές μυρωδιές, όπως η λεβάντα ή η βανίλια θα σε ξεκουράσουν με αποτέλεσμα να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι.
Το σωστό στρώμα για το σώμα  θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άνετα.

Τα ζεστά άκρα φαίνεται ότι προβλέπουν πόσο γρήγορα θα κοιμηθείς, σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε το 1999. Επιτάχυνε τη διαδικασία φορώντας ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου.
Μην πάρεις παυσίπονα πριν τον ύπνο καθώς πολλά περιέχουν καφεΐνη.

Σύμφωνα με αυτά που προτείνει υποστηρίζει ότι δεν θα χρειαστεί να πατήσεις καμία φορά το snooze στο ξυπνητήρι σου το πρωί.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!