Άρπαξε σκούπα και φαράσι και κάψε θερμίδες!

Η μαμά μου έλεγε πως σε ένα σπίτι οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Η ρήση «η γυναίκα είναι δούλα και κυρά» στο σπιτικό της είναι για τις περισσότερες πραγματικότητα. Ναι μεν το αποτέλεσμα- αφού ολοκληρώσεις όλες τις υποχρεώσεις που απαιτεί ο χώρος που ζεις- σε χαροποιεί αλλά θα χαροποιήσει και τη ζυγαριά σου.  Κι’ αυτό γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξεως γυμναστική που θα σε βοηθήσει να ξεσκουριάσεις, να τεντωθείς, να σκύψεις και πάει λέγοντας. Το κάψιμο των θερμίδων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά σε καθημερινή βάση αν συνηθίζεις να κάνεις δουλειές, θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου. Άλλωστε η απραγία και η ξάπλα επιβαρύνουν την υγεία και κόβουν χρόνια ζωής.

Το ξεσκόνισμα

Οι δουλειές του σπιτιού που θεωρούνται πιο «ελαφριές» όπως το ξεσκόνισμα στις λάμπες ή το άπλωμα των ρούχων, μειώνουν τις θερμίδες ανά ώρα, κατά 171.

Το σκούπισμα

Το σκούπισμα με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι μια από τις πιο βαρετές δουλειές του νοικοκυριού, όμως είναι δυνατόν να σε απαλλάξει από 269 θερμίδες ανά ώρα.

Φροντίδα του κήπου

Ο καιρός δεν είναι ακόμα τόσο ιδανικός για να ασχοληθείς με την κηπουρική. Αν όμως έχεις χειμερινά λουλούδια στις γλάστρες σου ή κήπο, βάλε τα γάντια σου φύτεψε, πότισε ή κούρεψε τα φυτά σου και θα χάσεις  έως 339 θερμίδες την ώρα, ενώ αν θέλεις να φροντίσεις το γκαζόν με τη μηχανή, θα απαλλαγείς από 376 περιττές θερμίδες για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού – μετακίνηση επίπλων

Ενώ η αναδιοργάνωση του χώρου στο σπίτι μέσω της μετακίνησης των επίπλων είναι μια κουραστική και επίπονη διαδικασία, τα πλεονεκτήματα – πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες της φιλοσοφίας του φενγκ σούι – είναι περισσότερα για την υγεία. Συνολικά, 408 θερμίδες φεύγουν από το σώμα ς, ενώ αυτό ισοδυναμεί με 50 λεπτά ενασχόλησης με το τένις.

Ανανέωση χρώματος στους τοίχους ενός δωματίου

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ανανεώνουν την ατμόσφαιρα και το ύφος ενός χώρου, ταυτόχρονα βέβαια και τη διάθεση τους, με αλλαγές στα χρώματα των τοίχων. Αν αναλάβεις εσύ το βάψιμο θα καταναλώσεις 306 θερμίδες ανά ώρα απασχόλησης.

Σιδέρωσε!

Το σιδέρωμα μπορεί σίγουρα να ανακηρυχθεί ως η πιο ανυπόφορη δουλειά του σπιτιού. Και όμως μετά από μία ώρα σιδερώματος, θα έχεις κάψει περί τις 140 θερμίδες.

Πάρε το Azax ανά χείρας!

Το καθάρισμα των τζαμιών από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού, θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς 250 θερμίδες σε μία ώρα, όσες ακριβώς θα έχανες αν έκανες 40 λεπτά power yoga.

Στρώσιμο του κρεβατιού

Φτιάξε τα μαξιλάρια, ίσιωσε το πάπλωμα και παράλληλα κάνε ένα βαθύ κάθισμα. Έτσι, θα γυμναστείς κιόλας. Μπορεί να θεωρείται μια πιο «ελαφριά» δουλειά, αλλά είναι ικανή να κάψει πάνω από 170 θερμίδες.

Μάθε παρακάτω πόσες θερμίδες χάνετε ανά ώρα, όταν αρπάζεις σκούπα και φαράσι.

Τακτοποίηση πραγμάτων/συμμάζεμα σπιτιού: 238 θερμίδες/ώρα
Κηπουρική: 272 θερμίδες/ώρα
Σφουγγάρισμα: 119 θερμίδες/ώρα (αν δεν σταματήσετε καθόλου για μια ώρα, τότε χάνετε 238 θερμίδες)
Σκούπισμα: 238 θερμίδες/ώρα
Κούρεμα γρασιδιού: 170 θερμίδες/ώρα
Φροντίδα παιδιού: 204 θερμίδες/ώρα
Φτυάρισμα χιονιού: 476 θερμίδες/ώρα
Πλύσιμο πιάτων: 85 θερμίδες/ώρα
Μπουγάδα: 68 θερμίδες/ώρα
Βάψιμο δωματίου / στρώσιμο χαλιών / μεταφορά επίπλων: 306 θερμίδες/ώρα

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!