Αυτόλογη μεσοθεραπεία για νεανικό δέρμα.

fg

Η μεσοθεραπεία είναι μία ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόννησης και ανάπλασης του δέρματος μέσω επιφανειακής έγχυσης διαφόρων ουσιών και βιταμινών. Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να αφορούν μικρές ή μεγάλες περιοχές , είτε στο σώμα είτε στο πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται όλο και περισσότερο ένα άλλο είδος μεσοθεραπείας, η λεγόμενη αυτόλογη μεσοθεραπεία (Platelet Rich Plasma).Ονομάζεται έτσι διότι το υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό του ενδιαφερόμενου.

Εκτενέστερα, λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από το άτομο όπου στη συνέχεια φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Απομονώνεται κι αξιοποιείται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, εξ’ ού και η ονομασία της θεραπείας (platelet rich plasma). Τα αιμοπετάλια με την προσθήκη ουσιών απελευθερώνουν μια πληθώρα αυξητικών παραγόντων. Οι αυτόλογοι (οι δικοί μας δηλαδή) αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα δρώντας θετικά στην αναζωογόννηση του δέρματος. Στο τέλος αυτό το υλικό εγχύεται στο δέρμα μας με τη βοήθεια μίας εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Με απλά λόγια χρησιμοποιώντας το ίδιο το αίμα μας αξιοποιούμε τις επουλωτικές και αναπλαστικές του ιδιότητες.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ αλλά και στο σώμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η διαδικασία είναι ανώδυνη , ελάχιστα επεμβατική και συνολικά διαρκεί περίπου μισή ώρα. Επειδή εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς είναι σπάνιες οι παρενέργειες, γενικά οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια, χρειάζεται όμως ένα εύλογο διάστημα(2-3 εβδομάδες) ώστε ο οργανισμός να δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπλασης του δέρματος. Συνδυάζεται και με άλλες αντιγηραντικές θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ ή το Botox.

Comments

comments