Δέκα tips που θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς ευκολότερα

Όλοι πρέπει να αθλούμαστε για να έχουμε καλή υγεία, ψυχολογία και καλλίγραμμο σώμα. Είναι κάτι που το αναφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό με κάθε ευκαιρία. Η γυμναστική, μάς βοηθά ώστε να έχουμε καλή διάθεση, λιγότερο άγχος και βέβαια ενέργεια.

Πώς μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας;

-Η γυμναστική και η επιλογή της άθλησής μας πρέπει να μας δίνει χαρά και να αποτελεί μια διέξοδο ευχαρίστησης και ανάγκης. Μόνο έτσι θα την αποζητούμε.

-30′ λεπτά ήπιας άσκησης είναι καθημερινά επιβαλλόμενα.  Αν όμως δεν τα διαθέτετε μαζεμένα τουλάχιστον επιμερίστε τα μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

– Καλό θα ήταν το πρωί να ξυπνάτε λίγο νωρίτερα και να ξεκινάτε την ημέρα σας με γυμναστική. Θα σας τονώσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση.

– Βάλτε χαρούμενη μουσική και κάντε τις πρωινές σας ασκήσεις. Έτσι η γυμναστική γίνεται αβίαστα και με εντονότερο ρυθμό.

– Δεν υπάρχει δεν έχω χρόνο αλλά δεν έχω διάθεση. Φτιάξτε το πρόγραμμά σας από την προηγούμενη το βράδυ έτσι ώστε να ξέρετε τι δουλειές και υποχρεώσεις έχετε. Έτσι έχετε λιγότερο άγχος και είναι προφανές πως μπορείτε να ξεκλέψετε χρόνο για λίγη γυμναστική.

– Κάντε τη γυμναστική διασκέδαση. Η γυμναστική είναι σαν την ασπιρίνη που απαλύνει τον πόνο και φτιάχνει καλή ψυχολογία. Στην αρχή θα γίνει με μια προσπάθεια αλλά στη συνέχεια θα γίνει τρόπος ζωής.

– Επιλέξτε φίλους με ίδια φιλοσοφία ζωής και γυμναστείτε παρέα. Ο ένας θα συμπαρασύρει τον άλλο.

–  Βάλτε ένα σκυλάκι στη ζωή σας. Θα του προσφέρετε μια ζεστή αγκαλιά αλλά συγχρόνως θα κάνετε μαζί ατέλειωτους περιπάτους που αποτελούν μια ιδανική ήπια άσκηση.

– Ό,τι και αν επιλέξετε ως άθλημα να ξέρετε πως αν δεν είναι του τύπου σας θα το παρατήσετε πολύ γρήγορα. Το ίδιο όμως ισχύει και για το γυμναστήριο. Αν είναι πολύ μακριά ή οι ώρες είναι άβολες στα μισά του χρόνου θα έχετε εγκαταλείψει.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!