Βοήθεια δε μπορώ να… ολοκληρώσω! Τι μου συμβαίνει;

ORGASMOS

Ο οργασμός είναι η αποκορύφωση της ικανοποίησης που παίρνουμε κατά τη σεξουαλική επαφή. Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και το θέμα έχει υπερεκτιμηθεί.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική τόσο ανατομικά, όσο και ψυχολογικά. Επίσης, ανάλογα της ηλικίας, των ορμονικών διαταραχών και βέβαια του συντρόφου μπορεί να έχει διαφορετική κλιμάκωση.

Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχη αν δεν νιώσει οργασμό. Η ικανοποίηση μπλοκάρεται αν μάς γίνει εμμονή και το άγχος μάς περιβάλει.

Για να νιώσει κάθε γυναίκα πιο χαλαρά και πιο κοντά στον περιβόητο οργασμό μπορεί να ακολουθήσει ορισμένες συμβουλές που ενδεχομένως -αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας,  ανατομικό στη γενετήσια περιοχή ή τραύμα ψυχολογικό ( κακοποίηση) -να μπορέσει να ικανοποιηθεί.

-Ξέχασε το στόχο του οργασμού και αρκέσου στα χάδια,τα φιλιά και βέβαια τα προκαταρκτικά.

-Δοκίμασε να προγραμματίσεις ένα timer για να  αυτοϊκανοποιηθείς  και να ανακαλύψεις τι σου αρέσει και τι όχι.

-Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να φτιάξεις ψυχολογία πριν την πράξη ώστε να έχεις μπει στο κλίμα της στιγμής (αισθησιακή μουσική ή ερωτικές ταινίες).
– Βάλε τη φαντασία σου να θυμηθεί μια όμορφη ερωτική στιγμή που έχεις ζήσει και προσπάθησε να τη ζήσεις εκ νέου μέσα στο μυαλό σου.

– Προσπάθησε να μην έχεις από πουθενά  αντιπερισπασμούς, ώστε να συγκεντρωθείς και να χαλαρώσεις.
-Παίξε με το ντους του τηλεφώνου στις ευαίσθητες περιοχές του σώματός σου.

-Μίλα στο σύντροφό σου και ζήτησέ του να παίξετε κάποιο ρόλο που σε ιντριγκάρει.

-Εντάξτε ερωτικά παιχνίδια και βοηθήματα στο κρεβάτι σας.

-Μιλήστε για τις φαντασιώσεις σας ακόμη και σε άσχετες στιγμές. Είναι απελευθερωτικό.

-Αν πονάτε χρησιμοποιήστε λιπαντικές ουσίες και κάντε ένα μασάζ στην περιοχή καθώς και στο στήθος.

Η εκπαιδευτικός του σεξ Emily Morse έχει μερικές συμβουλές. «Βάλε το χέρι σου πάνω στο δικό του και κάνε την κίνηση που κάνεις όταν θέλεις να ερεθίσεις τον εαυτό σου.

Ή χρησιμοποιήσε το δονητή σου μπροστά του για να τον βοηθήσεις να καταλάβει ακριβώς τι σε ικανοποιεί. Οι άντρες καταλαβαίνουν καλύτερα μέσω πράξεων απ’ότι μέσω οδηγιών».

Comments

comments