“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπαμπάς μου θα ξαναπαντρευτεί!”

mpampas-1

Πάντα ένας μπαμπάς τις πιο ευτυχισμένες του στιγμές, θέλει να της μοιράζεται με τους ανθρώπους που αγαπάει.

Όπως για παράδειγμα την ημέρα του γάμου του.Ο μπαμπάς μου, 2 χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας μου αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί γιατί του λείπει η γυναικεία θαλπωρή.

Πήγα σε ψυχολόγο γιατί δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ και μού είπε το εξής:

Οι διαζευγμένοι ή οι χήροι χρειάζονται χρόνο για να διαχειριστούν την απώλεια της γυναίκας και να αναδιαρθρώσουν τη ζωή τους ώστε να είναι έτοιμοι για νέες δεσμεύσεις.

Η νέα γυναίκα θα αναπληρώσει κατά ένα μέρος αυτό το συναισθηματικό κενό, ενώ παράλληλα είναι πιθανόν να του προσφέρει νέους απογόνους.
Σ΄ αρκετές περιπτώσεις ο άνδρας σπεύδει να παντρευτεί και για καθαρά πρακτικούς λόγους, επειδή έχει κατά κάποιον τρόπο συνηθίσει στις ανέσεις του γάμου και επιδιώκει να ξαναγίνει αντικείμενο φροντίδας.

Ο μπαμπάς μου, εργάζεται  πολλές ώρες, έκλαψε και πένθησε τη γυναίκα και  νιώθει  έντονη την ανάγκη μιας μόνιμης και χαλαρωτικής παρουσίας στη ζωή του.

Όμως, εμένα μου στοιχίζει πολύ η απόφαση του μπαμπά μου να ξαναπαντρευτεί. Νιώθω πως προδίδει τη μητέρα μου και τη μνήμη της.

Αναγνωρίζω, βεβαίως, πως  του λείπει η γυναικεία θαλπωρή αλλά πρέπει να ξαναπαντρευτεί;

Δεν μπορεί να έχει τη σύντροφό του εκτός του σπιτιού μας και να εισπράττει το ενδιαφέρον και την αγάπη της;

Πώς θα φωνάζω αυτήν τη γυναίκα μητέρα;

Νιώθω πως προδίδουμε οικογενειακώς τη μνήμη της μητέρας μου.

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως πως ο πατέρας μου είναι νέος και το αίμα του βράζει καθώς και το ότι έχει συναισθηματικές ανάγκες, αλλά εγώ πονάω ακόμη από το χαμό της μητέρας μου που είναι ακόμη νωπός.

Δε θέλω να στεναχωρήσω τον μπαμπά μου,ούτε να φανώ εγωίστρια αλλά δε θέλω να ξαναπαντρευτεί, κάτι που φυσικά δεν μπορώ να το παραδεχτώ σ’ εκείνον.

Μετά από την απόφαση του μπαμπά μου να ξαναπαντρευτεί νιώθω πως σταματάς να είσαι το παιδί του μπαμπά, σταματάς να έχεις την ασφάλεια όταν κάτι πάει στραβά, σταματάς να είσαι μικρή και μεγαλώνεις.

Αν με ρωτήσεις, δηλαδή, τί άλλαξε  στη ζωή μου μετά την απόφασή του να ξαναπαντρευτεί , αυτό θα σου πω: μεγάλωσα!

Διαβάστε σχετικά:

«Θα παρατήσω τον άντρα μου επειδή πλέον δεν έχει λεφτά!»

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!